Palatul Cultural Minerul din Lupeni va avea parcări, fântână arteziană şi iluminat nocturn

        palatul-cultural1    Reabilitarea Palatului Cultural Minerul şi readucerea lui în circuitul cultural a fost un proiect în care a mai crezut doar primarul Cornel Resmeriţă şi deputatul de la acea vreme, Cristian Resmeriţă. Predat într-o avansată stare de degradare de către Exploatarea Minieră Lupeni la Primăria Lupeni, existau numeroase voci care îl îndemnau pe primarul Cornel Resmeriţă să îl dărâme pentru a nu afecta imaginea oraşului. Inima mare a edilului însă nu a putut renunţa la această clădire încărcată de istorie dar şi de cultură, emblematică pentru municipiul Lupeni, cu o arhitectură şi o acustică unică în judeţ şi printre puţinele din ţară. Împreună cu specialiştii din Primăria Lupeni şi cu sprijinul deputatului Cristian Resmeriţă, edilul a obţinut o finanţare europeană de aproximativ 7 milioane lei, cu care Palatul Cultural Minerul, o adevărată bijuterie arhitectonică a Văii Jiului şi a judeţului a fost reabilitat şi readus la gloria de altă dată.

palat-lucrari-1        În cele aproape cinci luni de la inaugurare, pe scena Palatului Cultural Minerul au urcat rând pe rând artişti şi voci de aur, începând cu piese de teatru pentru copii puse în scenă de Teatrul ID Sârbu din Petroşani, maestrul Dan Puric, Victor Socaciu, Cătălin Stepa, Florentin Budea, Dinu Olăraşu, artişti de la Filarmonica din Braşov şi Teatrul de Operetă din Budapesta, însă edilii lupeneni mai aveau un of, însufleţiţi de dorinţa celor însetaţi de cultură Palatul fost dat în folosinţă fără a fi terminate şi lucrările la curtea exterioară, întrucât Primăria nu a dispus de fondurile necesare amenajării acesteia în acelaşi timp cu finalizarea lucrărilor la acest impozant edificiu .

În prezent, edilii lupeneni au alocat fondurile necesare pentru amenajarea curţii exterioare a Palatului Cultural Minerul din Lupeni şi de aproximativ o săptămână zeci de muncitori însoţiţi de utilaje lucrează la   implementarea proiectului de amenajare a acesteia.

            “Palatul Cultural Minerul din Lupeni este una din cele mai frumoase moşteniri pe care le-am primit de la administraţia precedentă. Având în vedere importanţa acestui edificiu cultural atât pentru locuitorii municipiului Lupeni dar şi din întreaga Vale a Jiului, deoarece acustica sălii şi arhitectura Palatului îl fac să fie unic în judeţ şi printre puţinele din ţară, am făcut tot posibilul să găsim resursele necesare pentru amenajarea curţii exterioare din jurul Palatului pentru a nu diminua frumuseţea şi valoarea acestuia. În cel mai scurt timp în jurul Palatului vor fi amenajate parcări pentru maşini şi autocare, alei, va fi pusă în funcţiune o fântână arteziană şi vor fi instalaţi stâlpi de iluminat nocturn moderni”, a ţinut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă.(V.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: