Fostul manager al Spitalului din Vulcan, scos de sub urmărire penală

        ile-baleia   La ordinul primarului Ile, pe la mijlocul anului trecut, procurorii au fost sesizaţi cu privire la o serie de presupuse ilegalităti comise de fostul manager al Spitalului Municipal Vulcan. În urma cercetărilor s-a concluzionat că faptele sesizate nu întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni şi au dispus scoaterea de sub urmărire penală a Cristinei Baleia. Decizia procurorilor a fost atacată în instanţă aceasta rămânând în pronunţare. Dacă decizia procurorilor va fi menţinută, cei care la ordinul lui Ile au comis acest abuz ar putea avea mari probleme.

Cristina Baleia a chemat în judecată Primăria Vulcan şi unitatea medicală subordonată, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Hunedoara în faza administrării de probe, următorul termen de judecată fiind peste o săptămână. Fostul manager cere anularea actului administrativ prin care a fost demisă, invocând o serie de nereguli care l-ar face nul. Cristina Baleia a motivat că nu i s-a dat posibilitatea să vadă procesul verbal pe baza căruia a fost demisă, document întocmit sub coordonarea directă a ex poliţistului Marcel Cândea, omul de încredere al primarului. Aceasta a reclamat şi nereguli privind întrunirea Consiliului de Administraţie care a semnat decizia de înlocuire din funcţie.

Cristina Baleia a preluat Spitalul Municipal Vulcan în anul 2013 şi a fost demisă după doi ani de mandat. Numirea acesteia în funcţia de manager al Spitalului Municipal Vulcan s-a dovedit a fi o mutare benefică, situaţia financiară a spitalului din Vulcan, ajuns sub managementul doamnei Mateescu în pragul falimentului, îmbunătăţindu-se constant. Disensiunile cu primarul Ile au apărut în momentul alegerii acestuia în funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Vulcan, când Ile a decis că este momentul să obţină controlul total şi asupra spitalului, forţând angajarea lui Mihai Anghel la această instituţie, urmând ca pe parcurs Cristina Baleia să fie înlăturată de la butoane. Mihai Anghel era cunoscut ca un apropiat al primarului Ile, fiind artizanul trecerii acestuia cu cohorta de la PDL la PSD, fapt care i-a permis lui Ile să rămână în continuare jupân peste municipiul Vulcan.

Intervenţia procurorilor a stricat oarecum socotelile, dar primarul Ghiţă s-a reorientat rapid, delimitându-se imediat de această afacere, declarând sus şi tare că angajarea s-a făcut fără acordul său, dar a profitat de ocazie pentru a-şi pune în aplicare planul de schimbare a   managerului cu o persoană apropiată, în cărţi fiind soţia directorului de la Pregoterm, Marius Danci şi doctorul Cătălin Valentin Popa, directorul medical al spitalului, care, spun unii, şi-ar fi scos chiar un CAR consistent în perspectiva câştigării finalei pentru postul de manager.(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: