Let Do It, ajuns şi la Lupeni

gunoi-lupeni     Săptămâna trecută, 88 de elevi, de la clasele I – VIII din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 2, Liceul Mircea Eliade, părinţi şi cadre didactice au participat la campania naţionala „Let do It”, dedicată protecţiei mediului înconjurător din comunităţi.  

            “Am adus un plus de curăţenie în cartierul Bărbăteni, în jurul şcolii noastre, până în parcul de la Bărbăteni şi în cartierul Viitorului, precum şi pe malul Jiului, de pe faleza de la podul rutier, până la puntea mobilă. Am adunat peste 700 de kilograme de deşeuri. Copiii au fost afectaţi de mizeriile pe care le-au găsit în locurile unde am făcut ecologizarea zonei, am găsit peşti morţi sau alte leşuri de animale domestice, deşeuri de aluminiu, pet-uri în cantităţi industriale, pungi de plastic, hârtie, etc. În drumul lor, elevii au interacţionat cu trecătorii şi i-au încurajat să păstreze curăţenia în zonele în care locuiesc. Unii elevi s-au comparat cu cei care lucrează la social şi au înţeles în ce situaţie trăiesc aceştia, curăţind mizeriile aruncate de alţii. Totodată, unii elevi au interacţionat cu cei de la salubritate care au venit să ridice sacii adunaţi de elevi, aceştia fiind interesaţi şi curioşi dacă este greu ceea ce fac aceştia şi dacă meseria lor este grea.

Toţi elevii au plecat cu sentimente de mulţumire că au făcut fapte bune şi că au ajutat la curăţenia în zonele apropiate de domiciliul lor. Cel mai frumos a fost că în drumul nostru spre zonele de ecologizare, am reuşit să motivăm şi alţi copii şi părinţi să ni se alăture, zece copii alăturându-se campaniei noastre. Mulţumim Primăriei şi Consiliului local Lupeni pentru susţinerea materială, pentru sacii menajeri şi mănuşile de protecţie donate. Pot să vă spun că acţiunea de ecologizare a fost o zi prin care sperăm că am adus o schimbare durabilă în bine în vieţile tuturor participanţilor şi celor care doar au contribuint la acţiunea noastră de curăţenie, într-o singură zi. We did it (Noi am făcut asta)”, a ţinut să declare coordonatorul acţiunii, prof. consilier şcolar Adrian Mircea. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: