Grădiniţă reabilitată cu fonduri de la bugetul local

gradinita 2      Autorităţile lupenene acordă o atenţie deosebită copiilor. După ce în primăvara acestui an a fost inaugurată grădiniţa de pe strada Parângului, grădiniţă care funcţiona în corpul clădiriiŞcolii Gimnaziale nr.1, o grădiniţă modernă, cu condiţii de nivel european, lucrările de investiţii fiind finanţate de la bugetul local, acum Primăria Lupeni a început derularea lucrărilor de reparaţii şi modernizare la Grădiniţa cu Program Normal nr. 1, situată lângă piaţa Cina din Lupeni. La această grădiniţă au mai fost efectuate lucrări de reparaţii interioare în cursul anului 2006, în cadrul acestor lucrări au fost executate lucrări de raparare la acoperişul clădirii, lucrări de modernizare la grupurile sanitare şi sălile de clasă, uşile şi geamurile au fost înlocuite cu geamuri termopan. În cursul anului 2008 a fost reparată reţeaua termică şi introdusă centrală termică pe gaz pentru ca cei mici să beneficieze de cele mai bune condiţii.

reab gradilup   Primăria Lupeni nu a dispus însă de fonduri pentru reabilitarea faţadei exterioare a clădirii, întrucât aceasta nu a beneficiat de lucrări capitale de reparaţii de aproximativ 30 de ani, lucrările ce trebuiau efectuate sunt complexe şi necesită un efort financiar considerabil.

“Întotdeauna am făcut o prioritate din proiectele care îi privesc pe cei mici. În prezent am început derularea proiectului care are ca obiect repararea şi modernizarea exterioară a Grădiniţei nr. 1 , din apropierea Pieţei Cina din Lupeni, lucrări finanţate de la bugetul local. Această clădire a beneficiat de lucrări de reparaţii şi modernizare interioare nu şi în exterior. În cadrul acestor lucrări se vor reabilita: faţada clădirii, curtea interioară în cadrul căreia se va amenaja o parcare pentru maşini şi împrejmuirea din jurul grădiniţei, pentru creşterea gradului de siguranţă al copiilor. Astfel că la deschiderea anului şcolar cei mici să se poată bucura de cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea activităţilor didactice”, a tinut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă.(M.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: