Sindicatul Muntele are departament şi la Mintia

nica-petre-2O parte dintre energeticienii de la Mintia au decis să părăsească Sindicatul Liber Electrocentrale Deva şi să se înscrie în Sindicatul Muntele, formaţiune reprezentativă la nivelul Societăţii Naţionale a Huilei, dar, pentru că are 3600 de membri, reprezentativă şi la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

Aproximativ 100 de persoane, angajate la Termocentrala Mintia, au decis să se înscrie în Sindicatul Muntele.

„La iniţiativa salariaţilor din cadrul Secţiei Termomecanică s-a constituit Departamentul Muntele în cadrul Sindicatului Muntele care la nivelul Complexului Energetic Hunedoara are un număr de 3600 de membri. Ne-am retras din sindicatul de la Termocentrala Mintia pentru că interesele noaste, ale energeticienilor, nu au fost apărate de acest sindicat”, a declarat Cristian Iştoc, preşedinte departamentul energetic.

Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, declară că este normal să existe şi un departament energetic.

Potrivit energeticienilor, Departamentul Energetic are ca obiectiv principal evitarea intrării în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara.

„Dacă se ajunge la insolvenţă, problemele sociale din judeţ vor fi destul de serioase. Vor fi afectaţi atât salariaţii cât si agenţii economici. Doar împreună cu colegii din minerit vom putea reuşi. Din păcate noi cei din energie nu stăm prea bine la capitolul acţiuni sindicale, deoarece nu prea am avut sindicat”, spun energeticienii.

Până acum în Departamentul Energetic s-au înscris circa 100 de angajaţi de la Mintia.  Decizia energeticienilor a avut la bază şi faptul că la Mintia sindicatul a fost condus din noiembrie perioadă de directorul tehnic al Complexului Energetic Hunedoara, lucru ce unora li s-a părut imoral şi incompatibil. Cei 100 de sindicalişti sunt însă ameninţaţi de cei din conducerea sindicatului din care au plecat. Oamenii au fost chemaţi, miercuri, la sindicat şi ameninţaţi cu judecata.

“Cele 100 de persoane care s-au înscris în Sindicatul Muntele au fost chemate în această dimineaţă (miercuri dimineaţă- n.r.) de la locurile de muncă la sindicat. Aici liderul de sindicat de la Sindicatul Liber Electrocentrale Deva i-a ameninţat că îi dă în judecată şi că nu vor mai beneficia de drepturi dacă nu semnează din nou adeziunile la sindicatul condus acum de Ioan Ticula ca şi preşedinte plin”, a precizat Cristian Iştoc, preşedintele Departamentului Energetic.

Trei dintre cei care s-au înscris în Muntele şi-au semnat din nou adeziuni pentru sindicatul de la nivelul Termocentralei Mintia.

Mai mult, Iştoc, susţine că la “şedinţa” în care oamenii au fost ameninţaţi a participat şi Marcel Manga, directorul tehnic al Complexului Energetic Hunedoara, cel care de curând s-a suspendat de la şefia sindicatului şi l-a lăsat în locul lui pe Ticula.

Directorul CEH, Daniel Andronache, a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat la Mintia pentru că a fost pelcat la Bucureşti.

“De data aceasta nu mai e mâna lui Manga că e în concediu”, a spus Andronache.

Numai că, dacă Andonache are dreptate şi directorul tehnic este în concediu, prezenţa acestuia la “şedinţa” de sindicat este ilegală. Nu de alta, dar la Mintia, potrivit regulamentului, cei aflaţi în concediu nu pot intra fără ştirea conducerii pe poarta unităţii.

“Sper că nu e adevărat că a fost la Mintia. Dacă a intrat va răspunde şi el şi cel care i-a dat drumul”, a mai spus Andronache.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: