Zilele Municipiului Lupeni au fost încununate de succes

folclor    Decizia organizării pentru prima dată a Zilelor Municipiului Lupeni a fost salutată de mulţi dintre cetăţenii Văii Jiului. Acestea au debutat vinerea trecută cu concursurile sportive, unde peste 400 de participanţi s-au luptat pentru premiile, medaliile şi diplomele puse în joc de Primăria şi Consiliul local Lupeni, la cros, la concursul de   biciclete şi la competiţia de şah, care, a fost cea mai disputată dintre toate.

Cei peste 35 de concurenţi, copiii şi adulţi, unii dintre aceştia legitimaţi la Clubul de Şah din Vulcan, s-au întrecut într-un simultan, pentru desemnarea câştigătorilor, timp de peste trei ore. Cei mai încântaţi au fost copiii, iar pentru buna desfăşurare a competiţiei merită felicitări Dorel Şchiopu şi consilierul Ioan Năsalean, care, alături de primarul Cristian Resmeriţă, de viceprimarul Iacob Mesaroş, au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a le oferi concurenţilor, recunoştinţa binemeritată pentru efortul făcut.

lumea joac¦â LÖi petrece la ZML       “Vreau să vă mulţumesc tuturor că aţi fost alături de noi şi la aceste competiţii. M-am bucurat foarte mult de numărul mare de concureţi care s-au înscris la start şi vreau ca anul viitor să dăm o mai mare amploare competiţiilor sportive, introducând şi mai multe probe, cum ar fi o competiţie de fotbal, handbal între cartiere şi chiar instituţii”, a ţinut să declare primarul lupenean.

Parcul din Bărbăteni a fost încă de vineri seara neîncăpător, mii de iubitori ai muzicii lăutăreşti şi populare fiind prezenţi la spectacolul susţinut de unii dintre cei mai îndrăgiţi şi solicitaţi solişti: Petrică Mâţu Stoian, Nicu Paleru, care au încins atmosfera, spectatorii lupeneni şi nu numai, demonstrând, încă odată, că românul ştie să şi petrească când i se oferă o astfel de oportunitate. Spectacolul de vineri seara s-a încheiat târziu în noapte, iar tarabagii cu diferite produse alimentare nu au făcut faţă cererilor.

mesagerii iubirii lupeni  Spectacolul de sâmbătă seara a fost susţinut de artişti cunoscuţi în rândul publicului tânăr, unii dintre aceştia recunoscând public că „au revenit la Lupeni cu mult drag, pentru că aici avem foarte mulţi fani”. Au urcat pe scenă: Doddy, Mateo, DJ Rynno şi Silvia şi mult îndrăgita Andreea Bănică, care, în ciuda faptului că este însărcinată, a ştiut în stilu-i caracteristic, să facă show. Un impresionant foc de artificii a luminat cerul nopţii municipiului Lupeni şi spectatorii au cântat la unison cu soliştii, cunoscutul refren „La mulţi ani”, adresat întregii comunităţi.

Duminică a fost ziua artiştilor şi ansamburilor locale din Valea Jiului. La miezul zilei, de la cinematograf şi până la Parcul din Bărbăteni ansamblurile artistice, cunoscute şi alţi artişti, au pornit într-o paradă a costumelor populare, spre încântarea tuturor trecătorilor, care i-au aplaudat pe participanţi de pe trotuare, unii dintre ei alăturându-se oficialităţilor locale, în fruntea cărora s-au aflat primarul municipiului Lupeni, prof. Cristian Resmeriţă, viceprimarul Iacob Mesaroş, consilerii locali Rodica Cîmpean, Ionuţ Năsălean, Lucian Resmeriţă şi mulţi alţii. Au fost aplaudaţi la scenă deschisă membrii ansamblurilor folclorice: Mesagerii Iubirii din Lupeni, Doruleţ din Vulcan , Junii Petroşaniului, Bujorii Muntelui, Junii Petrileni. Iar soliştii din Valea Jiului au demonstrat că folclorul tradiţional local, dar şi din alte zone ale ţării are viitorul asigurat.

„Pot să vă declar că, sunt mulţumit de cum s-au derulat cele trei zile în care, municipiul Lupeni a fost în sărbătoare şi că, am reuşit să le oferim lupenenilor posibilitatea de a se relaxa şi să lase deoparte grijile zilnice. Mii de spectatori au ţinut să fie prezenţi în cele trei zile de spectacole şi cred că le-am satisfăcut multora dintre cetăţeni dorinţa de a vedea conoscuţi interpreţi de muzică populară şi uşoară. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat la sărbătoarea localităţii noastre şi mulţumim lui Dumnezeu că a ţinut cu noi, că ne-a ajutat cu vreme frumoasă, iar numărul mare de participanţi, dovedeşte că distracţia a fost capul de afiş al celor trei zile, când s-au bucurat şi s-au simţit bine, aici, la noi, în municipiul Lupeni”, a conchis primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă.

Pentru buna desfăşurare a Zilelor Municipiului Lupeni au fost angrenate în acest eveniment: Subfiliala de Cruce Roşie Lupeni, pentru asistenţă medicală şi acodarea de prim-ajutor, Jandarmeria, Poliţia locală, care şi-au făcut din plin datoria, neînregistrându-se niciun   incident major.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: