Lucrările din Defileul Jiului, prelungite până în data de 12 august

lucrari defileu    Restricţiile rutiere în Defileul Jiului, pe DN 66 Bumbeşti-Jiu-Petroşani, vor fi prelungite cu încă 12 zile. Directorul Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, spune că actualele restricţii ar fi trebuit să fie ridicate pe 1 august, însă constructorul mai are de executat anumite tipuri de lucrări cu grad mare de dificultate. Mai mult decât atât, timp de trei zile, circulaţia va fi blocată şi pentru vehiculele cu regim special, pentru a coborî nivelul şoselei sub un pod de cale ferată. Circulaţia în Defileul Jiului este oprită de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Noaptea, respectiv în weekend, traficul rutier este deschis.

„Am primit o solicitare de la constructor pentru a prelungi restricţiile cu încă 12 zile. Va fi aprobată această prelungire pentru că, după 12 august şi până în septembrie, sunt multe sărbători religioase, mii de pelerini vin la Mănăstirea Lainici, se merge în concedii şi lumea are nevoie să circule prin Defileul Jiului. Este nevoie de această prelungire, pentru că au de coborât cu 50 de centimetri şoseaua în zona podului de cale ferată. Era mereu o problemă cu tirurile mai înalte, care loveau podul. Au solicitat ca timp de trei zile să nu circule deloc, doar autovehiculele de transport persoane şi cu regim special. Vom discuta cu cele patru mari firme de transport să transbordeze pasagerii sau să folosească alte rute”, a declarat Ion Tudor.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că pe Defileul Jiului – DN 66 se vor executa lucrări de consolidare a versanţilor şi execuţie ziduri de sprijin, în zona Bumbeşti-Jiu-Petroşani, respectiv kilometrul 93+500 – kilometrul 126+000. Acestea se vor desfăşura în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9.00-18.00.

Lucrările de modernizare a drumului care traversează Defileul Jiului sunt realizate de un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica, valoarea contractului fiind de 185 de milioane de lei. Mai rămân de executat parcarea pe partea dreaptă, în paralel cu intrarea în Mănăstirea Lainici şi un pod peste râul Jiu, ale căror lucrări vor începe în toamnă şi vor continua şi în anul viitor. Sunt lucrări complexe, care cuprind inclusiv derocarea versantului de vizavi de mănăstirea Lainici, trecători pentru animale şi în special pentru vipere şi ambieni, aşa cum sunt cerinţele reprezentanţilor Parcului Naţional Defileul Jiului. Era în discuţie chiar realizarea unui tunel, prin care să treacă şoseaua. Drumarii şi-au propus ca modernizarea să fie finalizată, iar din această toamnă, să se circule normal în Defileul Jiului. Iar conducătorii auto, care încalcă regulile privind restricţiile de trafic, se vor trezi, pietoni, deoarece la ieşirea din Defileul Jiului, la Bumbeşti, Poliţia Rutieră le va reţine carnetele auto. Deci, aviz amatorilor!

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: