Primăria Vulcan – corecţii financiare pentru contracte cu dedicaţie

facsimil 1   Primăria Vulcan va suporta o corecţie financiară de peste şase sute de mii de lei pentru licitaţiile cu dedicaţie organizate de Ile şi gaşca lui din primărie.

Este vorba despre implementarea proiectului „Modernizarea unităţilor de învăţământ: Şcoala Generală nr. 1, Şcoala Generală nr. 3, Şcoala Generală nr. 4, Şcoala Generală nr. 5, Şcoala Generală nr. 6 din municipiul Vulcan”, a fost semnat contractul de GRANT nr. 1167/14.12.2010 pentru care UAT Municipiul Vulcan, în calitate de autoritate contractantă, a organizat procedura de cerere de oferte pentru achiziţie publică de lucrări.

În urma unui control al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene s-a descoperit că la Vulcan s-au cam încălcat normele legale, iar o parte din bani trebuie restituiţi. Prin nota de constatare a neregulilor si de stabilire a corecţiilor financiare nr._/02.09.2013 s-a aplicat UAT Municipiul Vulcan o corecţie financiară în valoare de 621.182,78 lei (498.982.89 lei si TVA în valoare de 122.199,89 lei) considerându-se că au fost încălcate normele legale în materie de achiziţie publică la atribuirea contractului de furnizare lucrări nr._/19.04.2011, şi anume restricţionarea accesului operatorilor economici la procedura de achiziţie publică prin impunerea în fişa de date a achiziţiei a unor cerinţe minime de calificare excesive şi restrictive încălcându-se prevederile art. 178 alin. 2 din OUG 34/2006.

Aşa cum procedează de obicei, masonoprimarul Ile a confundat banul public cu moşia de la porcărie, întocmind împreună cu specialiştii din primărie caiete de sarcini cu dedicaţie, în baza cărora anumite firme „agreate” câştigau pe bandă rulantă contracte pe bani publici. Treaba a mers ca unsă, contracte de sute de miliarde ajungând în portofoliul unor firme care au făcut lucrări de mântuială, Telegondola şi bulevardul fiind doar două exemple de asemenea contracte pe bani mulţi. Toate bune şi frumoase, parteneriatele masonice sau de altă natură funcţionând la maximum, cu complicitatea organelor de control care închideau ochii sau priveau în altă parte, până când lăcomia a dat pe dinafară. Crezându-se intangibil, Ile a procedat la fel cu nişte licitaţii făcute pe bani europeni, dar cum folosirea banilor europeni este verificată la sânge, tocmai pentru a elimina asemenea practici, gen Ile & Co, treaba a început să pută. Pentru a-şi atinge scopul iar licitaia să fie câştigată de cine trebuie, Ile & Gashka au impus tot felul de condiţii îndeplinite doar de anumite firme, condiţii considerate ilegale de cei care au controlat această afacere.

Aşa cum a făcut cu toate procesele verbale de control care constatau nereguli la primăria Vulcan, primarul Ile a depus contestaţie în instanţă, câştigând, ca de obicei, la Tribunalul Hunedoara şi Curtea de Apel Alba Iulia. Fiind vorba despre bani europeni, cei de la MDRAP au mers mai departe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care la 18.11.2015 a dat o Hotărâre de: Admitere recurs – Admitere recurs – cu casare

Detalii soluţie: Decizia nr.3661/18.11.2015. Admite recursul declarat de pârâtul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice împotriva sentinţei civile nr.99 din 14 aprilie 2014 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza, respinge acţiunea reclamantei Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Vulcan prin Primar, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 18 noiembrie 2015.

În traducere liberă, Ile a şmenuit nişte licitaţii, cei de la Fondurile Europene s-au prins, iar peste o jumătate de milion de lei, mai precis 621.182,78 lei vor trebui recuperaţi de la Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Vulcan. Chiar dacă pentru Ile, UAT Municipiul Vulcan înseamnă propria moşie, aceşti bani nu vor fi plătiţi din veniturile de la Porcărie, pensia sau salariul de primar al lui Ile. Aceşti bani vor fi recuperaţi, din taxele şi impozitele plătite de vulcănenii care, fericiţi că Ile le-a montat bănci de 22 de milioane de lei, s-au încolonat frumos şi s-au prezentat la urne să-l voteze pentru un nou mandat de succes.

Andrei VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: