Cartier select cu datorii de miliarde la apă

avram   Zeci de familii din centrul municipiului Petroşani riscă să rămână fără apă pentru că asociaţia din care fac parte are datorii de 250 mii lei către ope-ratorul de apă. ApaServ a tras, săptămâna trecută, un semnal de alarmă în acest sens, blocurile ce fac parte din Asociaţia Aleea Poporului fiind debranşate timp de 24 de ore de la reţea. Istoria se poate repeta peste două săptămâni dacă nu se achită din datorii.

Conducerea Asociaţiei a fost schimbată după ce, în vara acestui an, cetăţenii s-au confruntat cu aceeaşi problemă. Oamenii spun că noul administrator este însă de negăsit, iar cei care au facturile la zi, nu pot ieşi din structura asociativă, pentru că nu are cine să le dea un act care să ateste că nu au datorii.

Conducerea ApaServ  spune că deşi a făcut demersuri în acest sens, nu a primit lista scărilor în care locatarii sunt bun platnici. Mai mult, aceasta spune că Primăria din Petroşani este singura care poate controla activitatea de la asociaţie.

    „Îl întreb pe primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ce a făcut Primăria Petroşani pentru a rezolva problema de la Asociaţie. Nimic. Şi atunci care e măsura pe care trebuie să o iau?”, spune directorul ApaServ, Costel Avram.

Acesta afirmă că societatea nu are datorii la stat şi că e normal ca cei care beneficiază de apă să plătească, în caz contrar urmând a fi debranşaţi.

„E inadmisibil ca în Dallas, cartierul din Vulcan, să se plătească mai bine decât în centrul municipiului Petroşani. Au datorii de 250 mii lei. Factura  lunară este de 12 mii lei şi ei plătesc 6.000 de lei”, mai spune Avram.

ApaServ a dat în judecată Asociaţia Aleea Poporului, însă conducerea societăţii spune că şi dacă va câştiga procesul nu are ce să ia, pentru că asociaţia nu are nimic.

,,Primăria nu se substituie activităţii

asociaţiilor de proprietari,,

 

Şi pentru că APA SERV a adresat o interpelare primarului Tiberiu Iacob Ridzi vizavi de situaţia creată, acesta a dat o declaraţie de presă în care a precizat că „răspunsul la întrebarea pe care mi-a adresat-o domnul director de problema cu apa la Aleea Poporului, este următorul, de ce APA Serv nu a  făcut nimic şi nu a dat în judecată asociaţia şi a lăsat să se strângă aceste datorii, timp de zece ani de zile? Aici este problema. Nu este problema primăriei şi nu înţeleg de ce APA SERV nu a luat toate măsurile necesare şi i-a dat în judecată acum o săptămână. Precizarea este următoarea, conform Legii 230/ 2007 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari,  la art.52 se specifică clar că,  consiliile locale ale oraşelor sprijină activitatea asociaţiilor pentru realizarea scopurilor propuse, în conformitate cu prevederile legale, iar compartimentele specializate din cadrul primăriilor îndrumă şi sprijină proprietarii,  pentru a se constitui în asociaţii de proprietari. Asta am şi făcut, am sprijinit şi îndrumat toate asociaţiile sau alte grupuri de locatari care au dorit. Cu această asociaţie de proprietari, care este în discuţie, cu care am avut colaborări, am realizat reabilitarea a patru blocuri. Consiliul local cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judeţene, exercită control asupra activităţii financiar contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari, din oficiu, ori la solicitarea unuia sau a mai multor membrii ai asociaţiei de propiretari. Noi putem să exercităm un control, cu sprijinul aparatului propriu al Consiliului Judeţean, şi o să cer sprijinul domnului Moloţ în acest sens,  şi să înţeleg că dl. Avram este supărat şi pe dl Moloţ că nu a făcut acest control. Trebuie să existe un raport de activitate financiar contabil cu avizul comisiei de cenzori. Primăria nu poate efectua, ea, această  activitate financiar – contabilă ca să verifice, trebuie să avem ce verifica, dar această asociaţie nu are acest raport. Vom face o solicitare către CJ să ne ajute să verificăm aceste asociaţii,  aşa cum spune legea. Noi nu ne putem substitui activităţii asociaţiilor de proprietari”.

One comment

  1. Hi to every body, it’s my first pay a quick visit of this web site; this
    blog carries amazing and actually fine information in favor of readers.

    chaussures louboutin prix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: