Terenuri da, investitori ba

Municipalitatea de la Petroşani are la dispoziţie circa 18 hectare de teren pe locul unde la un moment dat funcţionau mina Dâlja şi Preparaţia Livezeni. Planul de dezvoltare socio-economică a localităţii prevedea ca până în acest an, 2013, terenurile rămase libere de sarcini să fie concesionate/închiriate unor investitori. Planurile municipalităţii au rămas însă la stadiul de intenţie, reprezentanţii Primăriei Petroşani declarând acum că investitori sunt foarte puţini şi că se gândesc să le ofere acelor terenuri o altă destinaţie.aqua park

„La Livezeni avem 12,5 hectare de teren şi la Dâlja 6 hectare care au fost ecologizate. La această oră nu este liberă toată suprafaţa, pentru că mai sunt câteva firme care îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Marian Popescu, administratorul public al municipiului Petroşani.

Potrivit sursei citate, „investitori sunt mai puţini”, motiv pentru care reprezentanţii primăriei se gândesc să găsească o altă destinaţie pentru terenurile ce au aparţinut unităţilor miniere.

Pe o parte din terenul fostei Preparaţii Livezeni, Consiliul Judeţean Hunedoara vrea să construiască, pe fonduri europene, un aqua parc. Tot din acea zonă ar trebui să plece telegondola care face legătura cu masivul Parâng, însă la felul în care se derulează investiţiile în cadrul domeniului schiabil din Parâng, este posibil ca instalaţia de transport pe cablu să nu mai fie construită.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: