Sportivii de la CSŞ Petroşani au pus mâna pe titlul naţional

gimnastica aerobica Gimnaştii hunedoreni au ieşit cel mai bine după probele de perechi mixte, trio şi grup, acolo unde au obţinut, pe rând, două medalii de argint şi alte trei de bronz la Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică de la Constanţa. Câte cinci prezenţe în top trei a avut CSŞ Petroşani, care a pus mâna pe titlul naţional în proba de perechi mixte (categoria III).  Peste 150 de sportivi, de la cele mai bune zece cluburi de profil din ţară au luat startul la ediţia cu numărul 18 a Naţionalelor .

Sportivii din Valea Jiului au obţinut câte o medalie de aur şi una de argint şi alte trei de bronz. Titlul de campion naţional le-a revenit Nicoletei Patrichi şi lui Daniel Tavoc (mixt, categoria III), în vreme ce trio-ul Andreea Şotângă-Iasmina Bădărău-Georgiana Negrea s-a ales cu argintul. Cu bronzul au fost responsabili băieţii astfel că Dacian Barna la seniori şi Iulian Perşe, la juniori categoria I, dar şi grupul Andreea Negrea, Andreea Şotângă, Iasmina Bădărău, Daniel Tavoc, Nicoleta Patrichi (categoria 3) au urcat pe treapta a treia a podiumului.

Cetate Deva a terminat pe ultima treaptă a podiumului Campionatelor Naţionale. Gimnaştii deveni au strâns, în total, cinci medalii şi în consecinţă au acumulat 82 de puncte, fiind depăşiţi în clasamentul general de clubul gazdă, CS Farul Constanţa (222 de puncte) şi de CS UNEFS Bucureşti (129 de puncte). Cele două titluri de vicecampioni au ajuns la Deva după evoluţiile duo-ului Marian Brotei şi Lorena Iovan (perechi mixte, categoria I), care au adus argintul sub cetate şi la trio, la aceeaşi categorie, alături de Roberta Dănescu. În aceeaşi probă, CNS Cetate a acaparat şi bronzul, graţie rezultatului obţinut de Bianca Tănăsescu, Georgiana Butulan şi Denisa Ianchiş. Celelalte două medalii din acelaşi metal au venit în întrecerea seniorilor la trio, Gabriel Bocşer, Paula Dobra şi Valentina Istrate completând un podium pe care au mai urcat gimnaşti de la UNEFS Bucureşti şi Farul Constanţa, dar şi la grup (categoria I), acolo unde cvintetul feminin Elena Odorog, Lorena Iovan, Paula Dobra, Roberta Dănescu şi Steliana Stoenescu n-a putut stopa supremaţia gazdelor – care au avut două echipe pe podium. Toate aceste rezultate au făcut ca delegaţia deveană (pregătită de Georgeta Cosma) să termine întrecerea pe locul trei în clasamentul Naţionalelor, în faţa unor cluburi ca CS Gimnis Iaşi, Urania Arad, CSŞ Nr. 1 Constanţa sau CSŞ Petroşani (care a ocupat locul 7 din 10).(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: