Absolvenţii hunedoreni, şomeri cu sau fără diplomă

elevi someriPeste 300 de absolvenţi din Valea Jiului s-au înscris în evidenţele agenţiilor de şomaj şi ureamză să primeasă indemnizaţie de şomaj. 250 de lei, timp de şase luni, atât vor primi absolvenţii care nu şi-au găsit un loc de muncă, indiferent dacă au luat sau nu bacalaureatul. Perioada în care se pot înscrie expiră pe data de 30 iulie, atunci când se împlinesc 60 de zile de la terminarea cursurilor.

„În Valea Jiului avem înregistraţi 301 absolvenţi. Sunt fie absolvenţi de liceu cu sau fără bacalaureat, fie absolvenţi cu studii superioare. La Petroşani sunt 73 de absolvenţi înregistraţi, la Petrila avem 87, la Lupeni 75 şi la Uricani 66. Absolvenţii de liceu cu sau fără bacalaureat se mai pot înscrie până la data de 30 iulie în evidenţele agenţiilor locale de forţă de muncă, iar din data de 31 iulie pot solicita indemnizaţia de şomaj”, a declarat Iudith Bapţan.

Cei care au terminat o şcoală şi sunt declaraţi şomeri primesc, timp de şase luni, câte 250 de lei. Ajutorul pentru cei care au terminat cursurile se acordă prin depunerea documentaţiei, în cel mult 60 de zile de la absolvire.

La nivelul judeţului au fost înscrişi 481 de absolvenţi, iar la nivel naţional sunt peste 17.000 de absolvenţi care au solicitat indemnizaţia de şomaj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: