Sub conducerea lui Bebe Nica, în premieră după 1989, minerii au rămas fără primă de Paşte

            Începând de miercuri, majoritatea celor 15.200 de mineri şi energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia se află în liberele de Paşte. Salariaţii au intrat încă de săptămâna trecută în posesia tichetelor cadou de Paşte, în valoare de 700 de lei.

            „Complexul Energetic Oltenia a achitat toate obligaţiile financiare aferente primului trimestru al anului curent către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, în termenele stabilite de legislaţia în vigoare. Ratele şi comisioanele aferente creditelor accesate pentru programele de investiţii au fost achitate în termenele contractuale. Cu toate că efortul financiar al companiei a fost majorat, în această perioadă, de achiziţionarea certificatelor de CO2, conducerea companiei a dorit şi a reuşit ca salariaţii să nu fie afectaţi, astfel că toate drepturile băneşti ale acestora, inclusiv tichetele cadou pentru sărbătorirea Paştelui, au fost acordate înainte de data limită prevăzută în CCM pentru efectuarea acestor plăţi”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Dacă minerii olteni au încasat câte 700 de lei, minerii şi energeticienii din Valea Jiului iau praful de pe toba în care a bătut liderul sindical Petre Nica, încă din 2014 când a semnat Contractul Colectiv de Muncă “istoric” care a dus Complexul în faliment. Acesta şi gaşca lui din conducerea Sindicatului Muntele au luptat doar pentru avantaje personale, pierzând în schimb toate beneficiile şi gratuităţile câştigate de mineri de-a lungul anilor. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: