Angela Stoica şi Dorina Pleşcan, două senioare ale politicii, care au intrat în cursa electorală

angella lansare            După lansarea grandioasă care a avut loc în prezenţa liderilor UNPR, la Teatrul I.D. Sîrbu, două dintre doamnele din Valea Jiului, cu state vechi în administraţia locală, un fost viceprimar şi un consilier judeţean, vor acum mai bine pentru comunităţiile din Vulcan şi Petroşani.

Beneficiind de sprijinul senatorului Haralambie Vochiţoiu, după înscrierile la birourile electorale de circumscripţie, în Vulcan şi Petroşani au avut loc spectacole pentru lansarea celor două candidate ale Alianţei pentru Hunedoara, Angela Stoica şi Dorina Pleşcan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      În faţa susţinătorilor şi a simpatizanţilor au urcat pe scenă artişti şi ansambluri locale din Valea Jiului, dar şi trei interprete de muzică polulară de renume: Aneta Stan, Polina Manoilă şi Ştefania Rareş.

La Vulcan, Angela Stoica şi-a prezentat şi echipa de consilieri locali, din care fac parte oameni destoinci care vor schimbare în municipiul Vulcan. Din această echipă fac parte: Simona Duna, Cristina Bondoc, Carmen Sîrbu, Ion Tilea, Victor Busuioc, Mihai Muntean, Gheorghe Oprea, Mirela Postelnicu, Andrei Sebeszteyen, Viorela Szabo, Daniel Stancu, Ionela Rujoi, Alina Marin, Niculina Monu, Elvira Mîtu şi alţii, care fac parte din marea familie a Alianţei pentru Hunedoara din municipiul Vulcan.

Cu o experienţă de peste 15 ani în administraţia locală, candidatul Alianţei pentru Hunedoara, Angela Stoica a ţinut să le spună celor prezenţi: „Am intrat în politică în anul 2000, am fost patru ani consilier local pe probleme de cultură, am promovat aceste obiceiuri şi tradiţii pe care le vedeţi aici, am înfiinţat ansambluri artistice şi am dus mai departe de graniţele municipiului Vulcan, obiceiurile şi tradiţiile momârlanilor, pentru că momârlancă sunt şi eu şi asta e o onoare şi o cinste pentru mine. Am ajuns viceprimar în administraţia locală, pe perioada a opt ani de zile. Este timpul să spunem lucrurilor pe nume. Multe din realizările care sunt în municipiul Vulcan sunt făcute în mandatele în care Angela Stoica a fost viceprimar şi acest lucru a fost recunoscut de actualul primar. Nu am reintrat în politică ca să acuz pe actualul primar, care mi-a fost coleg. Angela Stoica merge singură pe acest drum, împreună cu aceşti colegi, care sunt oameni simpli. Au fost patru ani în care nu am mai ieşit în mediul public, nu am mai ieşit, am stat să dovedesc anumite lucruri care mi s-au pus în spate, mult prea multe, mult prea grele şi mult prea nedemne pentru mine şi familia mea. Echipa Alianţa pentru Hunedoara care s-a înscris la Biroul Electoral al municipiului Vulcan, şi ne-am depus candidatura şi am fost înregistraţi, va candida în iunie. Îi mulţumesc primarului că la orice intervenţie spune că toate realizările sunt făcute în mandatele trecute, că lucrările s-au făcut cu ani în urmă. Păi dacă domnul primar recunoaşte că nu s-a mai făcut nimic în ultimii 4 ani, cu siguranţă, e timpul să schimbăm rolurile. E normal să mai facem o schimbare în municipiul Vulcan”.

La rândul său, liderul Alianţei pentru Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu a ţinut să declare „Suntem la un moment important de care depinde existenţa Văii Jiului, a municipiului Vulcan. Administraţiile publice au probleme, mineritul este în pericol, tinerii nu au locuri de muncă şi mulţi sunt nevoiţi să plece de aici, din Valea Jiului. Avem soluţii şi putem împreună să facem ceva pentru noi înşine, pentru părinţii şi bunicii noştri. Alianţa pentru Hunedoara vrea să schimbe lucrurile să nu mai mergem cu un partid anume, ci cu o alianţă civică cetăţenească, unde politicienii să facă un pas în spate şi cetăţenii să joace rolul principal. În Vulcan văd o echipă extraordinară, vă felicit candidaţii şi este momentul în care, putem să ne luăm soarta în mâini, să decidem pentru noi, iar voi, vulcănenii să decideţi pentru Vulcan”.

Petroşenenii au fost întâmpinaţi de candidaţii Alianţei pentru Hunedoara în faţa Casei de Cultură. Alături de echipa de consilieri cu care a venit candidatul Dorina Pleşcan, au mai fost prezenţi şi lideri ai ong-urilor care fac parte din singura alianţă civică hunedoareană. Doritorii au primit pliante din partea staffului de campanie şi visul este câştigarea primăriei Petroşani şi a unui număr mare de consilieri locali. Sub deviza: “Implică-te!, Nu lăsa visul în mâna altuia, deoarece Viaţa trece, visând… la o rază de soare”, echipa Alianţei pentru Hunedoara propune pentru petroşeneni un program ambiţios, la care pot contribui toţi cei care au idei constructive pentru comunitate.

“Alianţa pentru Hunedoara nu este un partid politic, este o platformă civică, suntem noi, toţi. De 25 de ani, oamenii s-au săturat de partide politice, s-au săturat de promisiuni. Sunt candidat, dar sunteţi cei care veţi decide dacă eu voi fi primarul municipiului Petroşani sau va fi altcineva. Venim în ţata dumneavoastră cu un proiect viabil, sustenabil pe care, sunt convinsă că dumneavoastră l-aţi susţinut cu ideile şi propunerile şi-mi doresc ca primăria Petroşani să nu mai realizeze proiecte mari şi mici cu bani împrumutaţi, ci prin atragerea de fonduri europene, pentru dezvoltarea sa, ca şi municipiul nostru să fie un punct luminos pe harta României. Împreună puntem învinge. No hai, că se poate!” .

În cuvântul său, senatorul Haralambie Vochiţoiu a reitarat faptul că judeţul Hunedoara avea nevoie de o platformă civică pentru că „cele mai bune soluţii nu sunt întotdeauna la politicieni, ci de cele mai multe ori sunt la cetăţeni şi cred că este important ca ei să hotărască ce e mai bine pentru soarta lor, cu banii lor, cu resursele lor şi de asta am creat împreună un grup de oameni sufletişti, o alianţă civică, Alianţa pentru Hunedoara. Politicienii şi partidele nu se mai bucură de încrederea cetăţenilor, iar alianţa cetăţenilor va avea candidaţi. Vreau să ducem politicienii un pas în spate şi cetăţenii un pas în faţă, pentru că ei ştiu cel mai bine ce trebuie să se întâmple cu vieţile lor”. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: