Din colegi foşti adversari

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani ne-a obişnuit cu începuturi palide ca mai apoi să revină în forţă şi să termine pe podium. S-a întâmplat în Divizia Naţională când din codaşă a ajuns campioană, iar acum s-a întâmplat în Cupa Românei. De pe ultimul loc studenţii au ajuns pe locul doi, ieşind din Cupa României cu fruntea sus, după trei victorii. Ultima repurtată chiar, marţi, acasă, pe un teren greoi, în restanţa cu CS Mănăştur Cluj, scor 24-19. Din echipa adversă a făcut parte fostul jucător al Ştiinţei, Marcel Paraipan, care la finele jocului s-a pozat cu foştii colegi. Echipa de pe primul loc Stejarul Buzău s-a calificat în faza următoare a competiţiei pe care Ştiinţa a câştigat-o de-a lungul anilor. Pentru Ştiinţa urmează o pauză după care va lua parte la Campionatul Universitar de Rugby în 7 unde au mari şanse să câştige. Problemele financiare sunt în mare parte neschimbate, jucătorii Ştiinţei alegându-se doar un indemnizaţia de efort. Unul dintre jucătorii reveniţi la echipă, care a pus umărul la victorii a fost Daniel Cojocaru.

            „Un meci greu cel cu Mănăştur, jucat pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă. Mă bucur că am reuşit să câştigăm şi să terminăm pe locul al doilea”, a declarat jucătorul revenit la marea lui iubire.

Vineri, 29 aprilie, la ora 18:30, va avea loc la sediul Federaţiei Române de Rugby, tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Cupei României. Evenimentul care va avea loc în sala de conferinţe, după terminarea jocurilor programate în calificări, va fi transmis în direct pe RugbyTv. Se vor forma două urne valorice, în prima urnă urmând a fi introduse ocupantele locurilor finale 1, 2, 3 şi 4 din Grupa I-a valorică, iar în cea de-a doua se vor introduce ocupantele locurilor 5, 6 şi 7 din Grupa I-a valorică şi învingătoarea meciului de baraj dintre cele două echipe câştigătoare ale Seriilor Albastra şi Roşie. Pe rând, pentru fiecare meci se va extrage câte o bilă ce va conţine numele echipei din fiecare urnă valorică. Partidele se vor desfăşura pe terenurile echipelor din prima urna valorică. Câştigătoarele din Semifinale vor disputa Finala Cupei României, care va avea loc pe 21 mai 2016.(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: