La Lupeni, investiţiile sunt pentru întreaga comunitate

       OLYMPUS DIGITAL CAMERA     La sediul noii grădiniţe de pe strada Parângului din municipiul Lupeni a fost organizată o conferintă de presă, în care, primarul Cornel Resmeriţă a prezentat pe larg stadiul investiţiei care s-a finalizat. Urmează doar ca să fie făcute ultimele lucrări de amenajare a aparaturii, iar cadrele didactice să-şi amenajeze cum vor clasele.

               “Iată că un nou vis a devenit realitate. Îi avem lângă noi pe toţi cei care ne-au ajutat să construim, să amenajăm să dotăm această grădiniţă. Aceasta este cu program normal şi cu ajutorul bunului Dumnezeu am reuşit să terminăm şi acestă lucrare.Construcţia a fost realizată de Masa Adrigela din Petroşani, este o construcţie foarte bine definită, are săli de clasă, sală de spectacole, sală de mese, este o clădire modernă şi la cele mai înalte standarde. Toate clasele au, ca şi noutate, grupuri sanitare cu apă caldă şi apă rece. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEste o investiţie cu care ne mândrim. Vreau să mulţumesc contructorului ca ne-a înţeles în ceea ce priveşte plata datoriilor şi ştiţi prin ceea ce am trecut noi. În momentul de faţă, Primăria municipiului Lupeni nu mai are niciun leu datorii. În ciuda faptului că s-a vorbit foarte mult, ca primăria poate să intre în faliment, am spus de multe ori, că nu, şi aşa s-a şi întâmplat. Nu va intra niciodată în faliment. Din contră, zilele următoare vom organiza o conferinţă de presă şi la Palatul Cultural şi după aceea vom face şi inaugurarea acestuia. Astăzi nu facem inaugurarea grădiniţei este numai o conferinţă de presă în care vă relatăm din realizările noastre. La inaugurare vom fi obligaţi să fie constructorul, proiectantul şi reprezentanţii ISU fără de care nu putem să facem nimic fără aprobarea dumnealor. Grădiniţa are toate aprobările de la ISU şi lucrările s-au făcut la indicaţiile acestora. Este o grădiniţă cu un înalt nivel, poate cea mai frumoasă din Valea Jiului, dacă nu din judet”, a ţinut să declare primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    La conferinţa de presă a participat şi directoarea de care va aparţine această grădiniţă, Erika Soaca, care la rândul ei, a apreciat efortul susţinut pe care administraţia publică locală l-a făcut pentru ca, această nouă grădiniţă să-şi deschidă cât mai curând porţile. Realizată din fonduri locale, aceasta a costat puţin peste 1,9 milioane de lei şi reprezintă poate cea mai importantă investiţie realizată până în prezent în infrastructura şcolară. Şi perspectivele sunt îmbucurătoare şi pentru viitor, deoarece Liceul Tehnologic şi Şcoala Generală nr. 2, aparţinătoare Liceului Teoretic “Mircea Eliade” Lupeni vor intra şi acestea în reparaţii capitale şi modernizare pe fonduri europene. “Vreau să mulţumesc personal domnului primar pentru această mare realizare şi din punctul nostru de vedere, şi vorbesc aici în numele meu şi în numele directorului Ianosi, dar şi în numele colegelor mele care au lucrat ani de zile, în conditii nu tocmai potrivite. Suntem foarte încântate de ceea ce s-a realizat aici, şi pot să spun că este cea mai modernă, cea mai dotată, cred că, din judeţ, pentru că am văzut destul de multe grădiniţe. Mobilierul este adecvat vârstei, clasele au băi proprii, şi vreau să mulţumesc încă odată primăriei şi Consiliului local fără de care această investiţie nu s-ar fi făcut”.

Prezent la conferinţa de presă, deputatul Cristian Resmeriţă a fost cel care a atras banii pentru această investiţie, dar şi pentru altele, care s-au făcut în municipiul Lupeni. “Am încercat să ajut în măsura posibilităţilor tot ceea ce este folositor pentru comunitatea noastră. Vorbesc aici atât ca parlamentar, dar şi ca tată. Am o perspectivă asupra Vaii Jiului şi a judeţului, văd şi cum ne percep cei de la Bucureşti. Pentru mine este o mare bucurie faptul că suntem azi aici, mulţumesc pentru invitaţia făcută, vreau să mulţumesc angajaţilor primăriei care au fost implicaţi în lucrări, echipei de consilieri locali, important este că încercăm tot ceea ce se poate rezolva, important este că structura în educaţie s-a îmbunătăţit, şi vreau să spun că aveam cea mai frumoasă unitate de învăţământ din tot judeţul Hunedoara”, a încheiat deputatul Cristian Resmeriţă.

Inaugurarea oficială a grădiniţei va avea loc în curând la o dată care se va comunica ulterior, şi reacţia celor care vor trece pragul acestei noi investiţii va fi că, la Lupeni se lucrează bine şi cu folos pentru întreaga comunitate.                Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: