Dorina Pleşcan, candidatul Alianţei pentru Hunedoara la funcţia de primar al municipiului Petroşani

         dorina   Nominalizarea Dorinei Pleşcan vine ca urmare a realizării unui sondaj de opinie în care aceasta s-a clasat cel mai bine şi cam încurcă socotelile primarului Ridzi care se vedea câştigător fără probleme. Dorina Pleşcan ar putea fi o mare problemă pentru toţi candidaţii la primăria Petroşani, fiind cotată bine în preferinţele electoratului, mult mai bine decât unii dintre contracandidaţii nominalizaţi „la oha” cum ar spune Dănuţ Buhăescu, adică doar pentru figuraţie ca să aibă partidele candidat. Astfel, parodia de campanie care se prefigura a fi un fel de show „Ridzi şi prietenii săi” a luat o turnură serioasă, Dorina Pleşcan fiind o nucă tare, poate chiar o buturugă capabilă să-l răstoarne pe Ridzi din fotoliul de primar.

Nominalizarea a luat-o prin surprindere chiar şi pe Dorina Pleşcan, care actualmente ocupă o funcţie de consilier judeţean şi spune că nu se aştepta să fie nominalizată pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Petroşani, însă acceptă provocarea pentru că vrea să fie „în slujba cetăţenilor”.

„Am fost aleasă cu unanimitate de voturi în Biroul Permanent Local al Alianţei pentru Hunedoara de la Petroşani pentru a candida la Primăria municipiului Petroşani. Sincer, nu eram pregătită la modul cel mai serios pentru acest lucru. Îmi dau seama ce presupune această candidatură, este vorba despre o implicare foarte mare, dar având în vedere că cetăţenii mi-au cerut în nenumărate rânduri acest lucru, vreau să fiu în slujba cetăţenilor municipiului Petroşani. Eu îmi doresc să câştig aceste alegeri, dar ei vor decide dacă voi câştiga sau nu. Prin candidatura mea doresc să aduc un alt mod de abordare a problemelor ridicate de cetăteni şi totodată atragerea a cât mai multor femei în politică pentru că şi femeile sunt competente, nu doar bărbaţii”, a declarat Dorina Pleşcan.

Atragerea investitorilor

Candidatul Alianţei pentru Hunedoara consideră că la Petroşani este nevoie urgentă de locuri de muncă, iar acestea pot fi obţinute prin atragerea investitorilor.

            „În 2016 pe 5 iunie voi candida din partea Alianţei pentru Hunedoara care este o platformă civică unde toţi cetăţenii au dreptul să vină alături de noi, să facă propuneri. Promitem că nu îi vom minţi şi nu îi vom dezamăgi. Vom încerca să realizăm proiecte mici pentru că acelea sunt mai uşor de realizat pentru început, apoi ne vom ocupa de proiecte mai mari. Proiectul nostru este un proiect smart, un proiect foarte inteligent, în spatele meu am o echipă puternică, de oameni profesionişti. Primul este senatorul Haralambie Vochiţoiu, omul care ne reprezintă la nivel naţional în Senatul României, cel care a avut o serie de iniţiative legislative care s-au materializat în legi benefice pentru toţi românii. Doresc să vin către administraţia publică locală deoarece am simţit că oamenii au nevoie de mine şi doresc să mă implic cât mai mult”, a mai spus Dorina Pleşcan.

A lucrat timp de doi ani cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, iar în prezent este consilier judeţean. Dorina Pleşcan nu se declară un expert în administraţie dar recunoaşte că „nimeni nu s-a născut învăţat şi voi deprinde ceea ce nu ştiu pe parcurs”. Şi, cum candidează la primărie, a identificat şi problema cea mai stringentă care trebuie rezolvată în capitala Văii Jiului.

„La Petroşani e nevoie urgentă de locuri de muncă, iar acestea pot fi obţinute prin atragerea investitorilor. Doresc să mă implic cu sufletul pentru a putea sprijini comunitatea. Cetăţenii sunt prioritatea noastră”, a completat Dorina Pleşcan.

Atragerea de fonduri europene

Candidatul Alianţei pentru Hunedoara la Primăria Petroşani spune că fondurile europene sunt cele care pot dezvolta comunitatea, acestea reprezentând o prioritate în cazul în care va câştiga primăria din capitala Văii Jiului în urma alegerilor din vara acestui an.

            „Este foarte important ca în Petroşani să atragem foarte multe fonduri europene. Maramureşul este o zonă foarte bine dezvoltată pentru că oamenii care conduc comunităţile din zona respectivă au atras foarte multe fonduri nerambursabile. Este foarte important să nu facem proiecte pe bani împrumutaţi, aşa cum s-a întâmplat la Petroşani, împrumuturi care au împovărat bugetul local pentru ani de zile, din taxele şi impozitele plătite de locuitorii Petroşaniului. Probabil din cauza faptului că aceste fonduri europene sunt verificate la sânge, administraţia locală nu a fost interesată să le acceseze, preferând să facă împrumuturi sau să stea la mila celor de la guvernare”, a mai afirmat Dorina Pleşcan.

Sursa citată spune că deşi are numai contracandidaţi bărbaţi la Primăria Petroşani se aşteaptă ca lupta din campania electorală să fie una curată, fără atacuri.

Dorina Pleşcan afirmă că Alianţa pentru Hunedoara este un proiect pentru cetăţeni, un proiect la care „deja au aderat foarte multe personalităţi din municipiul Petroşani, agenţi economici şi oameni cu notorietate care vor veni cu soluţii proiecte şi propuneri pentru cetăţenii municipiului Petroşani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: