Drag… de Dragobete

dragobete    Consiliul Consultativ al Tinerilor din municipiul Petroşani au organizat de Dragobete, prima lor acţiune publică, eveniment la care şi-au dat concursul elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional de Informatică „CARMEN SYLVA”, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida şi Colegiul Economic Hermes.   Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Casa Pro Urbis şi Consiliul local al municipiului Petroşani. În calitatea sa de preşedinte al Casei Pro Urbis, Eduard Wersanski a ţinut să mulţumească cadrelor didactice şi elevilor implicate în această acţiune, subliniind faptul că evenimentele iniţiate de Consiliul Consultativ al Tinerilor va fi sprijinit de Consiliul local şi primăria municipiului Petroşani.

            „Vreau să vă felicit pentru evenimentul pe care l-aţi organizat astăzi, evocarea sărbătorii tradiţionale a Dragobetelui, prin momentele artistice deosebite şi prin ineditele declaraţii de dragoste făcute între liceeni. Vă urăm succes în activitatea şcolarăşi cât mai multe evenimente care să aibă un impact asupra comunităţii”, a precizat preşedintele petroşenean.

Personaje din istorie precum Napoleon şi Josefina, Romeo şi Julieta, Tristan şi Isolda, Hera, Cupidon, Zeus, au fost interpretate cu succes de tinerii actori liceeni, de la Colegiul Naţional de Informatică, de pregărirea acestora ocupându-se profesoara Carmen Gheviza. Nici liceenii de la Leonida nu s-au lăsat mai prejos, aceştia aduncând în faţa publicului spectator alte personaje celebre. Fiind sărbătoarea Dragobetelui, care înseamnă dragostea şi iubirea veşnică, mai multe cupluri de „îndrăgostiţi” şi-au mărturisit sentimentele, iar primarul pentru o zi, Rareş David, le-a înm<nat câte un „certificat de căsătorie pentru o zi”.

Evenimentul în sine a fost o reuşită, iar pe viitor, la propunerilor colegilor lor, cei din Consiliul Consultativ al Tinerilor urmează să mai organizeze şi alte activităţi culturale, educative şi sportive, în parteneriat cu Consiliul local şi Primăria municipiului Petroşani şi Casa Pro Urbis. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: