Pregoterm, pe urmele Edil Therma

     masini pregoterm     Deşi au trecut mai bine de cinci luni de când am făcut primele dezvăluiri cu privire la mirosul pestilenţial a afacerii „Gunoiul”, Gheorghe Ile, în calitate de administrator al trebilor Vulcanului, nu a luat încă nici o măsură. Containerele cu „deşeu menajer” continuă să facă coadă la descărcare, transformând terenul de la Dincă, unde sâmbăta se ţine Târgul Săptămânal de la blocul de intervenţii al Uzinei Paroşeni, în parcare de containere.

Raspuns Valea Jiului       Deşi, conform adresei ANRSC nu deţine licenţă de gestionare a deşeurilor menajere, S.C. Green Ecobauer SRL continuă să trimită camioane cu gunoiul din judeţul Caraş Severin la rampa de la Vulcan. Despre Green Ecobauer procurorii au stabilit că în perioada 2013-2015 a prejudiciat statul, înregistrând în contabilitate cheltuieli privind operaţiuni fictive, cu transporturi care nu s-au efectuat, astfel că societatea din Reşiţa ar fi diminuat obligaţiile fiscale către bugetul de stat – taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit. În afacere, pe post de Pregoterm a fost implicată o firmă din Mediaş despre care procurorii au stabilit că ar fi recepţionat şi sortat gunoi menajer în cantităţi mai mici decât cele facturate şi înregistrate în contabilitate, folosind facturi fictive de vânzare marfă sau prestări servicii. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu peste 200.000 de lei. Cât gunoi menajer a recepţionat Pregoterm şi dacă a folosit facturi fictive prejudiciind astfel bugetul, urmează a stabili procurorii de la Petroşani.

Cine are interes în falimentarea Pregoterm?

masini pregoterm1  Ca efect al dezvăluirilor noastre privind faptul că Green Ecobauer nu deţine licenţă, camioanele cu numere de Caraş Severin au fost înlocuite cu unele cu numere de Bucureşti sau Timiş, încercând astfel să se creeze impresia de legalitate a afacerii. În realitate, este implicată aceeaşi firmă, S.C. Green Ecobauer SRL din Reşiţa, la care Sorin Simescu, asociat şi fost viceprimar al Reşiţei din mandatul precedent, este urmărit penal pentru evaziune fiscală. Deocamdată, directorul Danci Marius şi primarul Ile Gheorghe nu au această calitate, dar nici nu dorm prea liniştiţi. Apropo de Ile – Danci, prin urbe se vehiculează teoria că prin dezvăluirile noastre am stricat un plan bine pus la punct de falimentare a Pregoterm şi împărţire după   modelul Edil Therma, când în urma declarării falimentului o parte importantă a activelor societăţii au intrat în proprietaea familiei Ile. Dacă ţinem cont că duetul Ile – Danci a făcut tot posibilul pentru a se ajunge la acest rezultat, băgând firma în insolvenţă deşi vulcănenii plătesc de aproape 10 ani 7,20 lei de persoană, cel mai scump tarif din ţară la gunoiul menajer, la care se adaugă sumele încasate pentru gunoiul adus din celelalte oraşe ale Văii Jiului şi din judeţele limitrofe, putem trage lejer concluzia că ceva pute la Pregoterm. Şi nu este vorba despre gunoiul adus din tot vestul ţării, ci manevrele duetului Ile – Danci de falimentare a societăţii. Ca un efect al intrării în insolvenţă, Pregoterm a rămas fără licenţă de gestionare a gunoiului menajer, fapt care îi poate aduce din partea ANRSC o amendă de 50.000 lei. Dacă ţinem seama de amenda aplicată de Garda de Mediu în noiembrie anul trecut pentru incendierea gropii, amendă care se ridică la aceeaşi sumă de 50.000 de lei, acestea adunate fac un miliard de lei vechi. Ce scrie în acest caz pe sigla SC Pregoterm SA Vulcan? FALIMENT! Cine a profitat de pe urma falimentării firmelor din subordinea primăriei Vulcan? Ghici ciupercă ce-i. Ne aşteptăm totuşi ca unii consilieri locali, care nu sunt vânduţi cu totul clanului Ile, să ia atitudine, mai ales că unii     dintre ei sunt în AGA sau CA la Pregoterm, de unde mai iau şi bani, iar falimentul acestei firme nu le va aduce nici un beneficiu. Ba, mai mult, ar putea fi chemaţi să dea cu subsemnatul, acest   faliment fiind tratat altfel decât cele ale Almaserv şi Edil Therma, pentru care nimeni nu a dat socoteală, deşi unii şacali s-au   înfruptat din hoiturile acestora.

Andrei VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: