Cu deputatul Cristian Resmeriţă, despre alegerile parlamentare

Cristian Resmerita bun       Anul politic 2016 se anunţă a fi unul greu şi plin de tensiuni, având în vedere că vom avea două sesiuni de alegeri: locale şi parlamentare. Deputatul Cristian Resmeriţă şi-a stabilit încă din primele zile ale anului, priorităţile, atât din punct de vedere politic cât şi ca parlamentar.

            Red: Domnule deputat, care sunt priorităţile dumneavoastră pentru anul 2016?

            Deputat Cristian Resmeriţă: pentru orice partid politic, prima prioritate va fi organizarea alegerilor locale şi pentru acest lucru ne vom mobiliza, pentru că aceste două campanii în care vom intra vor necesita un efort deosebit din partea tuturor: consilieri, membri şi simpatizanţi. Ţinta noastră este recâştigarea alegerilor locale, să avem primarul din partea PSD şi cât mai mulţi consilieri locali. Împreună cu toţi colegii vrem ca organizaţia PSD Lupeni să se situeze în topul celor mai bune organizaţii judeţene, iar organizaţia PSD Hunedoara să fie printre primele din ţară, cu rezultate bune şi foarte bune, pentru că, vrem să reconfirmăm că suntem cei în care, conducerea centrală a partidului se poate baza pe noi. În calitate de preşedinte al organizaţiei PSD Lupeni şi de prim vicepreşedinte al PSd Hunedoara voi face, deci, tot ceea ce-mi va sta în putinţă să conduc organizaţiile în alegerile locale şi parlamentare, astfel încât să ne atingem obiectivele stabilite de partid. Ca social democrat sunt împotriva intenţiei guvernului tehnograt de a taxa cu CAS persoanele care nu realizează venituri timp de şase luni. Voi susţine în continuare reducerea taxelor, a TVA, a impozitului pe venit, relaxarea presiunii pe care ANAF o face asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi reducerea taxelor în mediul de afaceri, etc. Cetăţeanul, alegătorul poate veni oricând la cabinetul meu parlamentar pentru a-mi prezenta problemele cu care se confruntă şi voi încerca, în limitele legii, să le rezolvăm. Sunt parlamentarul care este deschis colaborărilor şi oricând voi încerca a găsi soluţii la problemele cotidiene cu care se confruntă cetăţeanul ori comunitatea. Dialogul, colaborarea şi sprijinul reciproc trebuie să primeze.

Red: Cum vedeţi soluţia redresării CEH ?

           Deputat Cristian Resmeriţă: Chiar dacă au beneficiat de ajutor de stat din partea guvernului Ponta pentru redresare economică şi care a reprezentat o gură de oxigen pentru CEH, managementul defectuos, girat şi de anumite organizaţii sindicale, au adus în final insolvenţa acestuia, care a fost pronunţată chiar de la începutul anului. Am prezentat de nenumărate ori în conferinţele de presă pe care le-am organizat cifrele şi „performanţa” directorilor CEH, care au făcut cheltuieli inutile şi cred că doar cei de la DNA vor scoate la lumină ceea ce s-a petrecut acolo, pentru că vor avea un cuvânt de spus. Iar cei care au greşit, trebuie să plătească. M-am zbătut să creăm locuri de muncă, pentru că mulţi dintre angajaţi, mai ales cei de la front, au vârste înaintate şi este nevoie de forţă de muncă tânără. De multe ori m-am bătut cu „morile de vânt”. În istoria producerii energiei din Valea Jiului şi din Hunedoara nu s-a mai pomenit niciodată ca activitatea la cele două termocentrale să se oprească sau să funcţioneze în sistem de avarie, din lipsă de cărbune. Aţi văzut acum care sunt stocurile de cărbune şi se are în vedere chiar import de cărbune din alte ţări. Acum, se urmăreşte divizarea societăţii prin desprinderea şi transmiterea unei părţi din patrimoniul corespunzător activităţii miniere către o societate nou înfiinţată, în schimbul repartizării către acţionarii societăţii divizate de acţiuni la societatea nou înfiinţată. Divizarea se va finaliza în jurul datei de 5.02.2016. Este foarte probabil ca Grupul de generare al energiei electrice de la Paroşeni, care a fost modernizat cu ajutorul japonezilor, 150 milioane de dolari, să rămână în funcţiune. Termocentrala Mintia va funcţiona probabil ca rezervă, ca generator de energie termică. Tot ceea ce va rămâne va intra la casare, la tăiat. Comisia Europeană a condiţionat încă de anul trecut separarea activităţii de minerit de cea de producţie de energie şi un plan de restructurare. Administratorul judiciar a cerut acum ca fiecare sucursală să prezinte un program care să garanteze funcţionarea în perioada de supraveghere. În ceea ce mă priveşte, eu voi continua demersurile pe care l-am făcut şi până în prezent, pentru ca minerului să nu dispară din Valea Jiului, pentru că este motorul multor alţi agenţi economici, care oferă locuri de muncă la mii de hunedoreni.

           Red: Domnule deputat, cum veţi sprijini proiectele colegilor primari din administraţiile locale ale Văii Jiului ?

            Deputat Cristian Resmeriţă: Am purtat discuţii cu aceştia şi am aflat care sunt priorităţile fiecăruia, în localităţile pe care le păstoresc. Începând cu anul acesta, prioritatea noastră numărul unu este popularizarea, conştientizarea populaţiei şi a administraţiilor locale cu privire la noua sesiune de fonduri europene care au fost lansate de curând. Ele pot îmbunăţăţi economia, accesarea acestor fonduri ar determina noi investiţii, crearea de noi locuri de muncă, etc. Împreună cu colegii mei parlamentari ai grupului PSD încercăm reorganizarea sferei de protecţie socială, cu scopul de a oferi protecţie celor nevoiaşi, iar crearea de locuri de muncă trebuie să constituie o prioritare pentru noi toţi. Cred că ultimele reforme trebuie duse la bun sfârşit. În calitate de reprezentant al unui partid social, solidaritatea şi echitatea socială trebuie să reprezinte un deziderat care trebuie inclus în viitorul program de guvernare. Voi continua, deci, susţinerea proiectelor şi programelor pentru acordarea finanţărilor necesare din partea celor care le asigură, împreună cu colegii mei din PSD voi încerca să promovăm ideile şi proiectele viabile, proiecte de legi care să vină în sprijinul tuturor.                                             A consemnat, Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: