Lucrările publice pe anul 2016 în municipiul Lupeni

Resmerita tricolor    Ca în fiecare an, la nivelul administraţiilor locale se stabilesc şi lucrările publice care urmează a fi efectuate pe anul în curs. După dezbaterile şi propunerile venite şi din partea cetăţenilor municipiului Lupeni, pe anul 2016 s-au stabilit următoarele lucrări edilitar – gospodăreşti, în funcţie de necesităţile şi situaţiile concrete cu care se va confrunta municipiul.

Pentru perioada primăvară – toamnă sunt prevăzute următoarele lucrări: întreţinerea şi asigurarea curăţeniei în cartierele municipiului Lupeni. Legat de curăţenia oraşului, primarul Cornel Resmeriţă face un apel către toţi locuitorii de a păstra şi respecta curăţenia din jurul blocurilor, a spaţiilor de joacă pentru copii, în parcuri, a spaţiilor verzi, în toate locurile publice.

La aceste lucrări vor participa beneficiarii de venit minim garantat şi pentru derularea în condiţii optime a acestor lucrări publice de interes local nu se va putea depăşi regimul normal de lucru de opt ore şi vor fi respectate toate normele de securitate şi igienă a muncii.

Staţiunea turistică Straja este un alt obiectiv, unde şi anul acesta se vor efectua lucrări de întreţinere şi amenajare care nu presupun munca calificată. O problemă care ţine atât de comunitate cât şi de ajutorul parohiilor din municipiul Lupeni este întreţinerea şi curăţenia. Aici este nevoie de o conclucrare mai intensă, mai ales că cimitirele funcţionează pe lângă biserici, care ar trebui să dea un ajutor mai mare celor care purced la efectuarea acestor lucrări. Şi pe lângă cei care execută astfel de lucrări sunt şi voluntarii din cadrul parohiilor, care pot iniţia astfel de campanii de curăţenie în cimitire, care din păcate, în municipiul Lupeni, lasă încă mult de dorit, în privinţa curăţeniei. Din primăvară vor începe şi curăţarea rigolelor de pe străzi, dar este indicat ca şi cei cu gospodării individuale să execute aceste lucrări, acolo unde ele există. În preajma sărbătorilor pascale, au loc ample lucrări de toaletarea şi de văruire a pomilor de parcuri, reabilitarea locurilor şi cimitirului Eroilor, unde are loc procesiunea „Drumul Crucii”. Având în vedere faptul că multe din subsolurile blocurilor sunt colmatate, s-a luat decizia ca şi acestea să intre în vizorul lucrărilor publice care se vor executa în anul în curs.

„Sunt activităţi diverse, care se vor executa în toate cartierele municipiului nostru. Pe lângă curăţenia care se face zilnic, după cum aţi văzut, până în prezent, municipiul Lupeni nu s-a confruntat cu blocarea străzilor, s-au executat deszăpeziri pe străzi, pe trotuare, în zonele greu accesibile. Mai greu a fost la parcări, pentru că, acestea nu s-au putut curăţa în totalitate. Avem cuprinse anul acesta diverse lucrări, şi fiecare din cetăţenii municipiului nostru pot ei să contribuie la îmbunătăţirea imaginii localităţii noastre. Dacă fiecare dintre noi şi-ar face datoria şi ar contribui cu un gest cât de mic, putem să spunem că, condiţiile de trai şi convieţuire în urbea noastră ar fi mult mai bune. Dar, totul depinde de noi, de toţi”, a conchis primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: