Jandarmii hunedoreni au adus la bugetul de stat peste 500.000 de lei

jandarmi      Săptămâna trecută, jandarmii hunedoreni au prezentat în faţa autorităţilor judeţene şi locale, în faţa col. dr. Robert Vîţă, adjunctul Inspectorului General al Jandarmeriei, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a preşedintelui ATOP Hunedoara, Vasile Bârea, raportul de bilanţ şi evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara pe anul 2015.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, parte componentă a Jandarmeriei Române a continuat şi în anul 2015 activitatea de modernizare, circumscrisă între coordonatele conceptuale, structurale şi funcţionale, în vederea combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, creşterea siguranţei cetăţeanului, pentru îndeplinirea scopului fundamental de garant al respectării legii. În cursul anului 2015, jandarmii hunedoreni au executat circa 3.000 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia manifestaţiilor de protest, cultural-artistice, sportive, religioase, promoţionale desfăşurate pe domeniul public şi pe timpul vizitelor oficiale, numărul acestor fiind mai mare cu 25 % faţă de cele executate în anul precedent. În primele 11 luni ale anului 2015 a continuat scăderea infracţionalităţii stradale, faţă de perioada similară a anului 2014. Jandarmii s-au implicat activ în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ, unde au fost executate peste 1.200 de acţiuni independente la cele 32 de licee şi şcoli generale date în responsabilitate. Jandarmii montani au desfăşurat independent sau cu salvamontiştii 129 acţiuni de căutare şi salvare / evacuare a unor persoane aflate în dificultate în zona montană. Pe linia aplicării prevederilor legale au fost constatate 305 fapte de natură penală cu 234 autori identificaţi. De remarcat este că 125 fapte de natură penală au fost constatate în cadrul dispozitivelor independente, iar 180 au fost constatate în comun cu efectivele de poliţie. Au fost aplicate peste 2.750 sancţiuni contravenţionale, la întreg spectrul de acte normative la care suntem abilitaţi, valoarea acestora fiind de peste 500.000 lei. În perioada de referinţă, prin sistemul unic de urgenţă „112” s-au înregistrat peste 4600 apeluri primite de jandarmi, cu 5 % mai mult faţă de anul precedent.

Au fost monitorizate peste 1000 transporturi de produse cu caracter special sau de valori, asigurate de efectivele unităţii noastre sau transporturi aflate în tranzitarea judeţului. Au fost executate peste 620 acţiuni comune cu alte instituţii, ponderea constituind-o misiunile executate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

În anul 2015, au fost executate în comun cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 188 misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei sau ca urmare a producerii unor situaţii de urgenţă în zona de responsabilitate, numărul acestora fiind cu 58 % mai mare decât cel din anul precedent. Au mai fost desfăşurate 45 acţiuni pentru prevenirea braconajului piscicol, 183 acţiuni cu ocoalele silvice şi Garda Forestieră, precum şi 228 acţiuni cu reprezentanţii altor instituţii. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: