4 februarie 2016 – Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal „Dr.Al.Simionescu” Hunedoara şi Spitalul Municipal Lupeni, celebrează în data de 4 februarie 2016, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an în data de 4 februarie si uneste lumea sub o singură temă pentru a evidenţia lupta dusă împotriva cancerului. Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creşterea gradului de conştientizare a cancerul în rândul publicului larg şi prin impulsionarea guvernelor spre a lua măsuri suplimentare împotriva bolii.

Creşterea nivelului de educaţie şi a gradului de conştientizare în ceea ce priveşte cancerul, pot duce la schimbări pozitive la nivelul individului, comunităţii şi al politicilor, astfel încât preocuparea pentru cancer să fie permanentă. Compartimentul Evaluare si Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara organizează celebrarea Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului în data de 4 februarie 2016, ora 11:00, la Scoala Generala „Avram Stanca” Petroşani, Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr.73, unde se vor distribui materiale I.E.C. si se vor prezenta diapozitive .ppt . Prin activităţile derulate dorim să creştem nivelul de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la rolul bunelor practici comportamentale în reducerea riscului cancerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: