Încep competiţiile sportive în Straja

straja competitiiÎncepând cu luna februarie, în staţiunea Straja vor începe competiţiile sportive. Peste exact o săptămână, pe 6 februarie, cei mai mici dintre iubitorii schiurilor sunt aşteptaţi să se întreacă într-o competiţie în care, organizatorii vor oferi diferite premii, în afara cupelor şi medaliilor. Cupa Bambi va fi prima competiţie în care, copiii până la vârsta de nouă ani se pot întrece pentru tot ceea ce pun în joc organizatorii. În data de 13 februarie va fi organizat Festivaşul Oamenilor de Zăpadă, o competiţie în care se vor înscrie, cu siguranţă, echipe din toată ţara. Acestea îşi vor demonstra măiestria în a modela în zăpadă cele mai frumoase figurine.

      la coada la urcare straja      „Festivalul Oamenilor de Zăpadă” este deja un brand al staţiunii Straja. Este o competiţie unică în ţara noastră şi cred că şi anul acesta vom avea la start mai multe echipe. În prezent, în staţiune se schiază în condiţii optime, în fiecare weekend peste 3000 de turişti iau cu asalt pârtiile. Avem şi două pârtii cu dificultate ridicată, unde doar schiorii experimentaţi merg, dar şi pârtii pentru începători şi monitori de schi. Din februarie, până în luna martie vom avea diferite competiţii sportive unde sunt aşteptaţi cei mai buni schiori din ţară şi nu numai”, a ţinut să declare Emil Părău, administrator şi membru al Asociaţiei Pro Straja.

Iar veştile bune vin mereu din partea celor care administrează staţiunea. În curând, un nou telescaun va funcţiona în staţiunea Straja. Acesta va fi amplasat în paralel cu teleschiul III şi va duce până sus pe pârtia Mutu.

            „Cele zece instalaţii care funcţionează în prezent, asigură accesul pe toate cele 12 pârtii de schi. Din acestea cinci au şi nocturnă şi, în timp ce în alte staţiuni acestea se sting după o anumită oră, în staţiunea noastră acestea sunt în funcţiune, până târziu în noapte. Tunurile de zăpadă funcţionează şi ele iar pârtiile sunt întreţinute cu ajutorul ratrakurilor, aşa că, avem toate condiţiile pentru turiştii care vom veni în Straja să schieze în cele mai bune condiţii”, a concluzionat investitorul lupenean.

Şi pentru a veni în sprijinul turiştilor, reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, au transmis printr-un comunicat de presă că vor intensifica controalele în staţiunile montane, pe lângă activităţile specifice, în vizorul acestora fiind şi instructorii de schi.

„Sunt reclamaţii şi avem în atenţie şi chestiuni legate de cei care îi învaţă pe copii sau pe adulţi să schieze şi vom verifica, în special, dacă aceştia au calificarea necesară de a oferi astfel de lecţii. Controalele se extind şi asupra serviciilor dedicate sporturilor de iarnă, inclusiv asupra cazării şi spaţiilor de agrement”, mai specifică sursa citată.                                         Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: