Investiţii majore în 2016, în municipiul Petroşani

tibi suparat   Anul 2016 va fi pentru reprezentanţii administraţiei publice locale din municipiul Petroşani, anul investiţiilor şi continuarea lucrărilor la proiectele aflate în derulare.

Încă de la structurarea bugetului local pe anul în curs, s-a avut în vedere alocarea sumelor necesare acestora. Cum situaţia furnizării energiei termice la nivel local este una incertă, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a făcut demersurile necesare ca pentru instituţiile publice şi în special pentru unităţile de învăţământ să fie achiziţionate şi puse în funcţiune centrale termice care funcţionează pe gaz. Cea mai mare parte a investiţiilor pe anul 2016 se vor axa pe fondurile europene, administraţia petroşeneană stabilindu-şi deja priorităţile.

“Ţin să vă anunţ că vom avea un buget mai bun decât cel de anul trecut. Am încheiat anul 2015 cu un excedent în buget de 396.955 lei. O prioritate majoră pentru noi va fi introducerea gazului metan în cartierul Colonie, să racordăm toate clădirile administraţiei locale la această utilitate şi cetăţenii vor putea să-şi racordeze şi ei, apoi, locuinţele. Pentru Muzeul Mineritului vom încerca printr-un proiect să accesăm fonduri, pentru că acolo, este mult de lucru, vrem să refacem totul acolo, să creăm cele mai bune condiţii. Tot fonduri europene vom folosi şi pentru anveloparea clădirilor care aparţin autorităţii locale, dar avem în vedere şi clădirile de locuit, cât şi o parte dintre grădiniţe, care au neapărată nevoie de reabilitare. Pentru copiii municipiului Petroşani ne-am gândit la extinderea şi modernizarea locurilor de joacă în toate cartierele, sper să avem şi alocarea bugetară pentru finalizarea lucrărilor la grădiniţa din centrul oraşului. Compania Naţională de Investiţii va începe două proiecte majore în municipiul Petroşani, reabilitarea şi modernizarea Cinematografului Victoria şi lucrări de modernizare la Sala Polivalentă, aparţinătoare Clubului Sportiv Şcolar. Cele două obiective vor deveni cu siguranţă preferatele tinerilor, care vor găsi aici alte oportunităţi de petrecere a timpului liber. În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, cum bine ştiţi am încheiat un acord cu cei de la Consiliul Judeţean pentru modernizarea şi asfaltarea drumului care face legătura dintre Cabana Rusu şi Masivul Parâng şi vom finaliza modernizarea porţiunii de drum dintre zona staţiilor Peco Aeroport şi sensul giratoriu de la avion, urmând ca din 2017 să continue lucrarea dintre acel sens giratoriu până în dreptul centrului de informare turistică. Aşa cum bine ştiţi anul trecut am asfaltat o parte din stăzile cartierului Colonie. Şi anul acesta vom continua lucrările de asfaltare, avem şi sursa de finanţare necesară şi pentru că avem o veste bună din partea Consiliului Judeţean vom continua cu asfaltarea zonelor rurale Dâlja Mare şi Dâlja Mică, lucările urmând să debuteze anul acesta şi se vor finaliza probabil anul viitor, asta şi în funcţie de alocările bugetare”, a ţinut să declare primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.                 Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: