În vacanţa de 1 Decembrie turiştii sunt aşteptaţi în Straja

        banda la straja   Profitând de minivacanţa de la finele acestei luni, câteva grupuri de turişti sunt aşteptate în staţiunea Straja. Aici, deja s-au făcut primele pregătiri, agenţii economici pregătind pachete atractive pentru turişti la preţuri acceptabile. Şi cum a nins în ultima perioadă, în staţiune există deja un strat consistent de zăpadă. Drumarii şi cei care întreţin această porţiune de drum şi-au făcut şi ei datoria, acesta fiind curăţat ca-n palmă. Staţiunea dispune de 210 cabane, case de vacanţă, pensiuni şi vile care sunt clasificate pe mai multe categorii, turiştii beneficiază de 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu, cinci beneficiază de nocturnă. Aceste pârtii sunt batătorite cu ajutorul ratrakurilor, pe cei 26 de kilometri de domeniu schiabil turiştii putându-şi să-şi satisfacă cele mai mari dorinţe, până la schi extrem, aşa cum o pot face pe cea mai lungă pârtie de schi din Straja, care are o lungime de 8,1 kilometri şi care pleacă din vârful de plecare din staţiune până la punctul de parcare a telegondolei. Şi anul acesta doritorii vor putea să parcurgă unele trasee montane accesibile în sezonul de iarnă, pot vizita schitul şi mascota staţiunii, ursul Baloo.

„Dacă va mai ninge până la 1 decembrie, există toate şansele ca turiştii să poată şi schia, deoarece vor intra în funcţiune ratrakurile care vor pregăti pârtiile pentru acest lucru. Şi anul acesta, până în data de 10 decembrie, doritorii îşi pot achiziţiona cartele de skipass pentru întregul sezon la preţul de 1000 de lei. Iar pentru restul ofertei pentru schi avem cartele cu puncte la care se va păstra tariful de anul trecut”, a ţinut să declare Emil Părău.

O altă noutate pentru staţiune vine de la Şcoala de Schi şi snowboard „Platoul Soarelui”. Din acest sezon va funcţiona o bandă transportoare în poligonul de iniţiere pentru schi şi snowboard. Aceasta a fost achiziţionată de la liderul mondial Sunkid şi va înlocui efortul de a urca în trepte al celor care vor să înveţe să schieze, mărind timpul alocat alunecării pe zăpadă. În plus, reţinerea şi disconfortul resimţit de începători de a folosi teleschiul de la prima oră de iniţiere, sunt eliminate prin folosirea acestei benzi transportoare. Avantajul folosirii benzii transportoare în poligonul de iniţiere se va face fără costuri suplimentare pentru clienţii şcolii de schi şi snowboard „Platoul Soarelui”. Siguranţa turiştilor va fi asigurată şi în acest sezon de Jandarmii montani, Salvamont şi în curând de formaţiunea voluntară de pompieri locali. Iar pentru a evita viitoarele ambuteiaje, Consiliul Judeţean şi administraţia locală s-au gândit deja la mărirea numărului de locuri de parcare şi la angrenarea unui număr mult mai mare de Jandarmi, Poliţie Rutieră şi chiar angajarea unei firme de pază. (A.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: