În Consiliul local Lupeni, rectificare bugetară şi prezentarea draftului strategiei de dezvoltare locală

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Lupeni a găzduit şedinţa ordinară a lunii, care a avut pe ordinea de zi patru puncte: prezentarea proiectului strategiei de dezvoltare a municipiului Lupeni pentru perioada 2014-2020 în vederea formulării de observaţii şi completări care să fie incluse în documentaţia finală a strategiei, reparaţia unor erori materiale survenite în anexe aprobate în şedintele anterioare şi rectificarea bugetului local pe anul 2015, modificarea şi completarea programului de investiţii publice pe anul 2015, aprobat prevederilor HCL 16/2015. La punctul al doilea ce vizează achiziţionarea serviciilor publice, după aprobarea HCL 101/2015 s-a constatat producerea unei erori materiale, prin înscrierea greşită a numărului unui dosar prezentat la poziţia 40 din anexă „1012/97/2014” în loc de „1912/07/2014”. Eroarea trebuia îndreptată, iar celelalte prevederi ale hotărârii mai sus menţionate, rămân neschimbate. Tot în cadrul şedinţei au fost aprobate şi sumele necesare achitării salariilor până la finele anului 2015, prin includerea în buget şi a sumelor care au fost identificate ca venituri din concesiuni, închirieri şi sume câştigate în instanţă prin hotărâri definitive şi irevocabile, iar includerea sumelor se putea realiza doar printr-o rectificare a bugetului local pe anul 2015.

„Având în vedere şi apropierea sărbătorilor de iarnă, când conform tradiţiei se obişnuieşte împodobirea localităţilor cu ghirlande şi figurine luminoase consider că trebuie să alocăm sume de bani de la obiectivele neralizate, pentru achiziţionarea de noi instalaţii de iluminat ornamental. La analizarea acestei propuneri vă solicit să aveţi în vedere că împodobirea municipiului Lupeni presupune acoperirea a patru kilometri de bulevard cu patru benzi, dar este necesară şi împodobirea cartierelor municipale”, a spus iniţiatorul proiectului, primarul Cornel Resmeriţă.

Astfel că, în cadrul programului de investiţii publice, a fost introdus un nou punct – dotări independente – Iluminat ornamental de sărbători, pentru care s-a alocat suma de 100.000 lei, iar programul de investiţii publice pentru anul 2015, nu se modifică valoric.

Punctul de interes al şedinţei au fost dezbaterile pe viitoarea strategie de dezvoltare a municipiului Lupeni, în şedinţă prezentându-se un draft care poate fi modificat după ce se vor mai face propuneri şi în cadrul dezbaterii publice care se va organiza în curând. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: