Elevi de la Şcoala Catolică din Kecel, în vizită la Lupeni

la gal de arta lupeni     La finele săptămânii trecute, elevi de la Şcoala Catolică „Papa Ioan Paul” din Kecel, au ajuns în municipiul Lupeni unde au participat la diferite activităţi în cadrul proiectelor pe care le derulează de mai bine de trei ani, împreună cu elevi şi cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic Mircea Eliade – Şcoala Gimnazială nr. 1- secţia maghiară.

În cadrul celor trei zile cât a durat vizita, elevii din Kecel au vizitat staţiunea Straja, au participat la slujba de duminică la biserica romano- catolică din Lupeni, iar luni, au avut activităţi comune la şcoala parteneră.

            „Luni, 26 octombrie, elevii de la şcoala din Kecel au participat la activităţile şcolare alături de elevii secţiei maghiare, am organizat jocuri sportive, am învăţat dansuri populare şi am încercat să-i învăţăm să cânte la ţitere. Activităţi comune desfăşurăm în cadrul proiectelor şcolii din Kecel şi ne-am dori, ca anul viitor să ne putem deplasa şi noi la şcoala parteneră, dacă vom avea şi finanţarea necesară pentru transport. Nu ne permitem acest lucru, dar sperăm să ajungem şi noi, la Kecel”, a ţinut să declare directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Lupeni, prof. Erika Şoacă.

Tot în cadrul vizitei, elevii din Ungaria au putut să vadă pe simezele galeriei de artă „Iosif Tellmann” din Lupeni o parte din lucrările trimise pentru concursul internaţional de pictură „Lupul de Argint”- ediţia a IX – a, gazdă fiindu-le profesorul Simonel Bucur, iniţiatorul acestui concurs şi preşedinte al asociaţiei culturale lupenene. Elevii din Kecel au trimis pentru acest concurs peste 55 de lucrări, cele mai bune dintre acestea, cu tema „Să protejăm natura”, fiind premiate. (E.S.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: