La Lupeni, protecţia unităţilor de învăţământ este asigurată de echipaje mixte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA        Odată cu începerea anului şcolar, conform directivelor primite din partea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, reţeaua unităţilor de învăţământ trebuie să beneficieze de pază şi protecţie. La nivel naţional există 20.070 unităţi şcolare din care 6067 sunt în mediul urban. În urma verificărilor făcute, 5167 dintre unităţi sunt asigurate cu pază umană. Comparativ cu sfârşitul anului şcolar anterior numărul unităţilor de învăţământ asigurate cu pază umană au crescut cu 7 %. Aproximativ 40% din unităţile de învăţământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. În Lupeni, în anul şcolar 2015-2016 s-au luat toate măsurile necesare ca procesul de educaţie să se desfăşoare fără incidente. Protecţia unităţilor de învăţământ este asigurată de echipaje mixte. Poliţia locală şi Jandarmeria, coroborate şi cu acţiunile care se întreprind la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din municipiului Lupeni, contribuie la menţinerea ordinii publice.

Un rol important îl are şi sistemul de supraveghere video instalat la nivelul municipiului Lupeni, cât şi cel care este instalat în interiorul şcolilor. „Încă de la începutul anului şcolar, Poliţia Română a reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ din municipiul Lupeni, fiind prezenţi chiar la deschidere”, a ţinut să declare primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.

Împreună cu Poliţia Locală, cu agenţii de la Proximitate se va face prevenirea prin acţiuni educative, acordarea sprijinului de specialitate prin activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cadrul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin 112 şi combaterea absenteismului şcolar, prevenirea delicvenţei juvenile, etc. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: