Petrilenii s-au distrat la Zilele Oraşului

petrila 1   La finele săptămânii trecute, oraşul Petrila a îmbrăcat straie de sărbătoare. Startul Zilelor Oraşului a fost dat de primarul Ilie Păducel la Casa de Cultură Ladislau Schmidt.

Însoţit de mai mulţi consilieri locali, primarul petrilean a felicitat 15 cupluri care au împlint 50 de ani de căsătorie. „Prin programul pe care l-am aprobat în cadrul Consiliului local am dorit să le oferim petrilenilor trei zile de sărbătoare cu veselie, cu spectacole de muzică populară şi uşoară, cu diferite expoziţii, etc. Consider că, concetăţenii noştri după un an de muncă, cu bune şi cu rele, merită această sărbătoare”, a declarat primarul petrilean, Ilie Păducel.

Casa de Cultură a găzduit patru expoziţii: una intitulată „Regina” realizată de artistul petrilean Viorel Stroe, expoziţia copiilor care activează în cadrul Cercului de Artă de la clubul destinat lor, expoziţia „Obiceiuri şi Tradiţii” şi cea organizată în parteneriat cu reprezentanţii bibliotecii locale, prilej cu care au fost expuse cărţi scrise de scriitori petrileni renumiţi: I.D. Sîrbu, Mircea Andraş, Elisabeta Bogaţan, dr. Dumitru Gălăţan Jieţ, Ioan Dan Bălan, Petrică Birău.

Iubitorii muzicii s-au delectat ascultându-i pe artiştii preferaţi şi este îmbucurător faptul că, administraţia publică locală, încă mai pune accent pe tradiţiile şi obiceiurile locale, promovând în cadrul acţiunilor culturale artiştii şi formaţiile locale. Au evoluat în programe: Ansamblul Bujorii Muntelui, Junii Perileni, Nicu Novac, Vlad Teodosiu, Teodora Filip, Leo Cosma, Angelica Flutur, etc. Sâmbătă seara a venit rândul tinerilor să se întâlnească cu artiştii preferaţi: Carmen, Ela Rose, Vescan, seara încheindu-se cu un spectaculos show de lasere.(E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: