Primarul Ile trece la planul “B” pentru schimbarea managerului Cristina Baleia de la Spitalul Municipal Vulcan

ile baleia 11   Intervenţia procurorilor care au verificat angajarea lui Mihai Anghel la Spitalul municipal Vulcan i-a dat, la prima vedere, primarului Ile ocazia de a-şi pune în aplicare planul de schimbare a managerului Cristina Baleia cu o persoană apropiată, eventual soţia directorului de la Pregoterm, Marius Danci. Potrivit unor surse, în cărţi s-ar mai afla şi doctorul Cătălin Valentin Popa, directorul   medical al spitalului, care, spun unii, şi-ar fi scos chiar un CAR consistent în perspectiva câştigării finalei pentru postul de manager.

Tratată cu rezervă de presa locală, numirea Cristinei Baleia în locul Marianei Mateescu s-a dovedit a fi o mutare benefică, situaţia financiară a spitalului din Vulcan, ajuns sub managementul doamnei Mateescu în pragul falimentului, îmbunătăţindu-se constant. Chiar dacă exercita în mare parte controlul asupra spitalului prin ex-poliţistul Cândea, omul său de încredere din Consiliul de administraţie, după alegerea în funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Vulcan, primarul Gheorghe Ile a decis că este momentul să obţină controlul total şi asupra spitalului, forţând angajarea lui Mihai Anghel la această instituţie, urmând ca pe parcurs Cristina Baleia să fie înlăturată de la butoane. Mihai Anghel este cunoscut ca un apropiat al primarului Ile, fiind artizanul trecerii acestuia cu cohorta de la PDL la PSD, fapt care i-a permis lui Ile să rămână în continuare jupân peste municipiul Vulcan.

Acţiunea procurorilor a stricat oarecum socotelile, dar primarul Ghiţă s-a reorientat rapid, delimitându-se imediat de această afacere cu iz penal, declarând sus şi tare că angajarea s-a făcut fără acordul său. Ca şi cum managerul spitalului a vrut să-i facă o surpriză lui Ile, angajându-l pe omul căruia acesta îi datorează actualul mandat de primar. Dar, după cum se ştie, Ghiţă are şoriciul gros, iar minciuna a devenit pentru unii automatism.

|n cercurile PSD se vehiculează informţia conform căreia, primarul Ile intenţionează să treacă la planul B, şi anume, înlăturarea Cristinei Baleia din funcţia de manager prevalându-se de acţiunea procurorilor în cazul angajării lui Anghel Mihai. S-ar putea să fie aşa, cum la fel de bine zvonul ar putea fi lansat de apropiaţii lui Ile, pentru a o pune în gardă pe Cristina Baleia în cazul în care i-ar veni ideea să dea pe goarnă procurorilor şi alte aspecte din care Ile ar putea ieşi oarecum şifonat, ceva de genul Clubului Sportiv, Cabana Căprişoara, Telegondola sau centralele termice devalizate, afaceri care au provocat chiar sinucideri şi în care numele primarului Gheorghe Ile este vehiculat. Nici nu ar putea fi altfel, tot ce mişcă în oraşul Vulcan, de la Porcărie la Dealu Babii şi de la Coroieşti la Paroşeni, fiind sub controlul strict al primarului Ile şi al oamenilor acestuia. Şi, probabil, tot aşa va rămâne multă vreme, cel puţin atâta cât anchetele sunt instrumentate de poliţişti care ascund dosare şi ai căror socrii sau soţii depind de pixul lui Ile.(V.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: