Oameni de afaceri din Norvegia, în vizită la Caminul de Bătrâni din Lupeni

    cristi batrani   Implicarea în viaţa socială a comunităţii lupenene reprezintă unul dintre dezideratele Asociaţiei Glasul Penticostalilor din municipiului Lupeni. După o muncă asiduuă, membrii asociaţiei au reuşit în anul 2005 inaugurarea primului cămin, realizat printr-un parteneriat public privat, destinat în bătrânilor şi a celor aflaţi în nevoi speciale. Căminul găzduieşte în prezent 60 de beneficiari, cărora li se asigură masă, îngrijiri medicale,   consiliere psihologică, etc. De-a lungul celor peste zece ani de acticitate în slujba comunităţii locale, membrii asociaţiei au reuşit încheierea unor parteneriate cu fundaţii şi asociaţii din Germania, SUA, Anglia.

Continuând bunele relaţii cu comunităţile europene, Căminul de Bâtrâni din municipiul Lupeni a primit vizita unui grup de oameni de afaceri din Norvegia. Grupul, din care a făcut parte şi o fostă primăriţă, actualmente asistent medical chiar la un cămin de bătrâni au rămas impresionaţi de schimbările care s-au produs în ultimii ani, rezidenţilor în căminul lupenean oferindu-li-se cele mai bune servicii de cazare, masă şi asistenţă medicală, putem spune chiar la standarde europene. La întâlnirea cu grupul norvegian, au fost prezenţi Iacob Mesaros, preşedintele Asociaţiei Glasul Penticostalilor şi deputatul Cristian Resmeriţă, care a fost deosebit de încântat că, un grup de oameni de afareri sunt interesaţi de oportunităţile pe care le oferă zona de vest a Văii Jiului, pentru deschiderea unor noi activităţi generatoare de locuri de muncă. Acesta a salutat iniţiativa norvegienilor de a spijini căminul de bâtrâni cu echipamente, mobilier, etc. Delegaţia norvegiană a promis că se va ocupa de dotarea noilor spaţii, care se află în construcţie şi cel mai important lucru, este faptul că vor aduce un lift portabil pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi, extrem de   necesar pentru cabinele de duş.

„Sunt foarte bucuros că vă aflaţi pentru prima dată în rândul comunităţii pe care o reprezint şi orice ajutor este apreciat. Orice servicii care se vor oferi în viitor sunt binevenite, pentru că avem nevoie de experienţa dumneavoastră în domeniul asistenţei sociale. Mă bucur şi pentru cei de la Căminul de Bătrâni că vor realiza un parteneriat cu dumneavoastă şi vreau să vă mulţumesc pentru iniţiativa lăudabilă pe care o aveţi de a înfiinţa un centru de ocrotire a copiilor în Colegiul de Vest, pe care-l reprezint”, a ţinut să declare deputatul Cristian Resmeriţă.

Vizita delegaţiei oamenilor de afaceri din Norvegia se va concretiza anul viitor, în luna aprilie, când aceştia vor ajunge în Valea Jiului cu ajutoarele promise. „Pentru noi va fi un parteneriat benefic, pe lângă cele pe care le avem cu comunităţi din Germania, SUA, Anglia şi mă bucur că vom avea ce învăţa de la aceştia, schimburile de experienţă fiind extrem de necesare, mai ales că fosta primăriţă, care însoţea delegaţia, este asistent medical într-un azil de bătrâni. Sunt satisfăcut că au apreciat rodul muncii noastre, au stat de vorbă cu rezidenţii noştri şi le-au aflat doleanţele. Dumnezeu a îngăduit ca alţi fraţi să vină să ne întindă o mână de ajutor, mai ales acum, că avem investiţii noi, de care vor beneficia în final, bunicii cetăţenilor din Valea Jiului”, a precizat şi preşedinţele asociaţiei lupenene, ce gestionează activitatea căminului de Bătrâni din Lupeni.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: