Contract de lucrări finalizat de Apa Serv

                                    apa serv Primul contrat de lucrări care face parte din proiectul major de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Valea Jiului şi derulat de Apa Serv a fost încheiat cu succes, a declarant mândru de realizare, directorul general, Costel Avram, înainte de a merge pe teren, la recepţia acestor lucrări majore din oraşele Petrila şi Aninoasa.

Prin realizarea acestui obiectiv sunt asigurate creşterea calităţii apei distribuite la consummator şi asigurarea calităţii şi disponibilităţii serviciilor legate de apă conform principiilor de eficienţă maximă a costurilor plătite în operare, prin executarea următoarelor lucrări: extindere reţea apă Petrila  L – 4458m, Aninoasa – L 4027 m, extindere reţea canalizare – Petrila L 12279 metri şi Aninoasa pe o lungime de 6884 metri, constuire staţii de pompare pe reţeaua de canalizare, trei la Petrila şi una la Aninoasa.  Lucrările de execuţie au fost efectuate  de Hidrocronstrucţia Bucureşti şi conform specificităţii lor executantul lucrării a avut ca şi obligaţie refacerea infrastructurii în zonele afectate.

   La recepţia lucrărilor au fost prezenţi directorul Apa Serv,  directorul economic al Hidroconstrucţia, reprezentanţii firmei care au asigurat supervizarea lucrărilor, primarul şi viceprimarul oraşului Aninoasa, etc.

Apa Serv Valea Jiului  se obligă în asigurarea calităţii şi disponibilităţii serviciilor legate de apă şi canalizare şi aşa cum aţi văzut o parte din străzile pe care au fost efectuate lucrări de canalizare au fost reabilitate şi se circulă acum mult mai bine decât înainte. Ca termen de comparaţie avem exemplu strada Taia, acolo unde pe drumul reabilitat de Apa Serv se circulă ca-n palma, iar pe drumul făcut de primarul Păducel se face slalom printre gropi, a declarant directorul Apa Serv Costel Avram. La recepţia lucrărilor trebuiau să fie prezenţi  şi edilii oraşului Petrila, dar după lungi aşteptări panglica inaugurală a lucrărilor a fost tăiată de cei trei directori prezenţi la eveniment. Aproape de finalul vizitei pe teren a apărut şi viceprimarul Vasile Jurca care a început să fluture reclamaţiile unor cetăţeni nemultumiţi de modul în care au fost făcute lucrările, acesta anunţând că nu vor semna recepţia lucrărilor. Profitând de prezenţa presei edilul petrilean  a făcut acuzaţii grave atât la adresa constructorului cât şi la nivelul celor de la Apa Serv, motivele finale fiind unele politice, lupta dintre liberali şi social democraţi răsfrângându-se şi asupra acestui proiect important de care beneficiază, în final, comunitatea, directorul Apa Serv spunând că “divergenţele de natură politică dintre mine şi domnul Păducel  nu cred că ar trebui să afecteze bunul mers al acestui proiect esenţial pentru Valea Jiului. Faptul că a lipsit de la recepţia acestui proiect important pentru comunitatea sa locală, arată cât de multă importanţă acordă dumnealui unui proiect pentru care primaria nu a trebuit să dea niciun leu, dar prin care a beneficiat de lucrări de sute de miliarde care aduc petrilenii la gradul de civilizaţie urban pe care îl necesită secolul în care trăim. Faptul că cei de la Primăria Petrila invocă acum nişte petiţii care au apărut peste noapte, ca motiv de a nu semna recepţia, mă face să cred că, de fapt, edilii din Petrila nu şi-au dorit acest proiect”, a mai spus directorul Apa Serv.

Completarea a făcut-o dna Monica Tarcea, care a declarat celor prezenţi că “acolo unde există deficienţe există termente de reabilitate”, perioada de  notificare fiind de 12 luni.

Valoarea totală a contractului este de 22.377.685lei, fără TVA; au fost realizate reţele moderne de canalizare şi alimentare cu apă potabilă în Petrila, cu 13.729 m reţele de canalizare, 773 racorduri de canal, 386 cămine de vizitare, opt subtraversări de drumuri, poduri  ape, trei staţii de tratare a apei, 73 de branşamente la apă, 41 de hidranţi, o subtraversare de cale ferată, subtraversare a râului Jieţ.

La Aninoasa s-au făcut 240 racorduri de canal, 194 cămine de vizitare, 12 subtravesări de râuri şi pâraie, o staţie de pompare a apelor uzate. Au fost branşate la reţeaua de apă potabilă 56 de familii, s-au făcut 15 cămine vană, 25 de hidranţi şi trei subtraversări ale DN66A. Acest proiect a cărui recepţie s-a facut la finele săptămânii trecute face parte dintr-unul mult mai amplu a cărui valoare este estimată la peste 90 milioane de auro şi vizează extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare din toate oraşele Văii Jiului. În prezent lucrându-se şi la extinderea staţiei de epurare de la Dănuţoni ori a celor de la Jieţ şi Valea de Peşti. Per ansamblu, recepţia lucrărilor din localităţile Petrila şi Aninoasa reprezintă   îndeplinirea obiectivelor stabilite prin contract, acest lucru fiind posibil doar printr-o cooperare activă a părţilor implicate, o înţelegere şi o rezolvare pozitivă a tuturor problemelor apărute în perioada de implementare.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: