Rectificare bugetară pozitivă

Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,          Marţi, 28 iulie, guvernul a făcut prima rectificare bugetară. A fost o rectificare pozitivă, din care nimeni nu va pierde.

„Pe primele şase luni, România are un plus de patru miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. În primul rând, este, în limbajul nu doar bugetar, fiscal, ci în limbajul omului obişnuit, este o rectificare pozitivă. Avem bani mai mulţi, cheltuieli mai mici decât au fost prevăzute în Legea bugetului aprobată de Parlamentul României. Deci, oricum o întorci, oricum o faci, e pozitivă, că-s mai mulţi bani. Fiecare român înţelege, dacă are mai mulţi bani decât şi-a planificat şi a cheltuit mai puţini, sigur că este o rectificare pozitivă.

Vreau să spun un lucru pe care, e adevărat, în ultimii patru ani îl considerăm de la sine înţeles, în 2010-2011 nu era aşa şi vreau ca oamenii să nu uite, şi anume, avem asigurate absolut toate drepturile constituţionale fundamentale: salarii, pensii, alocaţii, ajutoare de şomaj, disponibilizări. De trei ani şi jumătate ne-am obişnuit că e normal, dar să nu uităm când nu era normal şi când nu erau bani de pensii şi salarii, deci, până pe 31 decembrie 2012, sigur, şi după aceea, dar vorbim pe anul 2016, nu există niciun fel de dificultate şi de problemă pentru drepturile fundamentale. Principala alocare, cu această rectificare, se referă la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat şi preşedintele României le-a promulgat, drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte, sunt de fapt reveniri, în cele mai multe cazuri, la ceea ce au tăiat alţii în 2010 şi mă refer aici la faptul că alocăm toţi banii necesari, pentru plata alocaţiilor mărite pentru copii, pentru plăţile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de război, pentru foştii deţinuţi politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomaţi, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale. Astăzi, când vorbim, la trei ani după preluarea guvernării, nu mai există nicio categorie care a fost nedreptăţită în 2010-2011 să nu-şi fi primit practic banii înapoi şi sunt lucruri în plus pe care am putut să le facem printr-o bună administrare”, a ţinut să declare în plenul şedinţei de guvern, premierul Victor Ponta.                                                                           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: