,,Aşa cum au găsit soluţii pentru Paroşeni, trebuie găsite şi pentru Mintia”

paroseni uzina b    În urma deciziilor de suspendare a activităţii termocentralelor Paroşeni şi Mintia, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu a făcut o vizită de lucru în judeţul Hunedoara şi a prezentat concluziile sale depre situaţia CEH şi modul în care s-a respectat legislaţia în domeniul protecţiei mediului.

„Ne dorim să avem locuri de muncă, să existe industrie, dar, trebuie să se respecte şi legislaţia de mediu. Garda de Mediu s-a dus în control la Paroşeni şi Mintia, pentru că acestea şi alte nouă societăţi sunt pe lista de monitorizare dată de la Comisia Europeană. La un anumit interval de timp, raportul trebuia făcut şi trimis Comisiei Europene, am primit o sesizare în care eram admonestaţi că nu s-a executat raportul şi am prezentat situaţia existentă. Garda de Mediu a mers în control şi s-a întocmit şi un plan de măsuri, pe care CEH trebuie să-l ducă la îndeplinire, dar care a fost atacat în instanţă. (…) Ştiu că la Paroşeni 87% din lucrări sunt executate şi până la finele anului acesta se vor termina, pentru cealaltă de la Mintia, guvernul a alocat bani pentru a se pune în conformitate şi să-şi rezolve planul de măsuri, în   vederea obţinerii avizului integrat de mediu”, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu.

Decizia de suspendare a activităţii nu se va aplica până la emiterea unei decizii judecătoreşti definitive. În prezent, ministerul Economiei face lobby pe lângă Comisia Europeană pentru prelungirea termenului de conformare, aplicabil termocentralei Mintia, investiţiile fiind extrem de importante, pentru protecţia mediului. Prezent la întâlnirea cu jurnaliştii hunedoreni, directorul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Petcu Toma a completat declaraţia ministrului spunând tare şi răspicat că „Aşa cum au găsit soluţiile pentru termocentrala de la Paroşeni, trebuie să se găsească şi pentru cea de la Mintia şi din partea noastră, există tot sprijinul”.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: