Activităţi diverse în cadrul proiectului ,,STOP Abandonului Şcolar”

sc 3 lupe activ        Şcoala Gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni este partener al Asociaţiei Edulife, care a reuşit să acceseze o finanţare europeană prin POSDRU, intitulat „Stop Abandonului Şcolar”- Prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii. De la finele anului şcolar, cei 80 de beneficiari ai proiectului din Lupeni desfăşoară activităţi diverse. Zilele trecute, şcoala a fost vizitată de voluntarii subfilialei de Cruce Roşie Lupeni şi de directorul acesteia, Simona Hîrieaşu. Împreună cu aceştia, elevii au desfăşurat activităţi specifice care se derulează, de obicei, în cadrul subfilialei. „Avem încheiat un parteneriat cu unitatea de învăţământ lupeneană şi încercăm prin activităţile pe care le desfăşurăm să-i învăţăm care este rolul Crucii Roşii într-o comunitate, cum pot deveni membri şi chiar voluntari”, a declarat directorul subfilialei.

Până la finele anului, în cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi de tipul „Şcoală după Şcoală” şi „Şcoala de Vară”. În primul rând se urmăreşte integrarea în educaţie a tinerilor care au părăsit timpuriu şcoala, aceştia deja participând la activităţi de tipul „A Doua Şansă”. Acestea durează în medie patru ore zilnic şi ele urmăresc remedierea lacunelor de învăţare, supreavegherea şi coordonarea temelor, dezvoltarea personală cu ajutorul unor consilierii. Activităţile recreative centrate pe dezvoltarea abilităţilor sociale, civice, practice şi artistice sunt un alt capitol în cadrul proiectului şi este îmbucurător faptul că, elevii şi tinerii sunt receptivi la aceste activităţi. Un accent deosebit se pune şi pe dezvoltarea abilităţilor de bază a elevilor şi tinerilor privind tehnologia informaţiei şi a comunicării (TIC). Proiectul „STOP ABANDONULUI ŞCOLAR” a fost conceput în concordanţă cu obiectivele STRATEGIEI EUROPA 2020 care îşi propune să reducă la nivelul comunitar, abandonul şcolar până în anul 2020 la mai puţin de 10%.

Obiectivele POSDRU vizează aducerea şi menţinerea elevilor şi a altor categorii în sistemul de educaţie, oferirea unui învăţământ modern, racordat la cerinţele ţării noastre şi ale U.E, cu accent specific pe grupurile vulnerabile, mai ales din comunităţile sărace.(E.D.)

One comment

  1. Benu spune:

    Femeie, in caz ca asta esti Cristina, UITA-TE la ceia ce iti scriu acum. Daca nici acum nu ai realizat de ce au fost rusede pensiile si salariile inseamna ca esti realmente neinformata! Si, iti faci un mare rau chiar daca scrii sub un nik nerelevant, iti deconspiri nepriceperea, nestiinta si te limitezi a repeta niste clisee fara sa faci un efort pentru a le intelege!Ai auzit de criza mondiala, de caderea marilor banci, de caderea brusca a econimiei mondiale, de bulversarile de pe piata bursiera, de falimente ale colosilor industriali? Ei, daca n ai auzit afla draguta ca si pe noi ne a afectat acea criza si, cum era de asteptat tarile mai putin industrializate, mai sarace dar si cele ca Grecia, Spania, Irlanda, Italia, Portugalia ..au fost cele mai afectate. Stii de ce? pentru ca nu au luat la timp masurile de austeritate asemanatoare guv. Boc. Nu uita inca un aspect, UE ne a felicitat si aceleasi masuri luate de Boc, au fost si sunt folosite de tarile chiar bogate din Europa la recomandarea UE.Sper sa ti prinda bine ceea ce ti am raspuns, poate asa vei realiza de ce ai primit penisa/salariul lunar, datorita acelor masuri, ai avut stabulitate bugetara, altfel eram sub Grecia, dupa analizele facute!Problema grava este alta, ce face Ponta si bolsevimea astazi, ne costa pr multi ani de aici inainte, vom fi iar in groapa saraciei cum am fost de peste 45 de ani! Asta vrei/vreti? Treziti-va sau nu mai vorbiti amatoristic ca de pe buza santului, nu este ok sa fiti atatia neinformati si indoctrinati printre noi! Mda, acestea fiind spuse, sper sa fi contribuit cu ceva bun la luminarea mintii tale! O saptamana buna sa ai Cristino!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: