Elevi din Varpalota, oaspeţi în muncipiul Petroşani

varpalota grup        În cadrul parteneriatului care există între oraşul Varpalota şi municipiul Petroşani există un capitol distinct care se adresează populaţei tinere din cele două comunităţi, schimburile de tineri pe bază de reciprocitate.

Miercuri, o delegaţie de 22 de elevi şi patru cadre didactice din Varpalota au ajuns la Petroşani în cadrul programului comun care a fost încheiat pentru anul 2015. Delegaţia din Ungaria, care este condusă de doamna Zsuzsanna Varga a fost primită de primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi de consilierul Eduard Wersanski. Edilul petroşenean le-a urat tinerilor elevi din oraşul înfrăţit un bun venit în municipiul Petroşani şi a spus: „Această relaţie de parteneriat funcţionează cu succes între cele două comunităţi, Petroşani şi Varpalota. Este pentru a 13-a oară când, iată, ne vizitaţi din nou. Sper să vă simţiţi bine la noi şi să duceţi cu dumneavoastră amintiri frumoase. Cu siguranţă ceea ce veţi vedea aici, la noi, nu aveţi în Varpalota. Şi elevii noştri au cunoscut frumuseţile zonei dumneavoastră. Vă urez vacanţă plăcută şi să vă distraţi cât mai bine în cele patru zile cât ne sunteţi oaspeţi”, a spus primarul petroşenean.

Elevii din Varpalota, pe parcursul celor patru zile, vor avea parte de vizite în munţii Parâng şi Retezat, excursii la Geoagiu şi la Cetatea din Alba Iulia şi o seară distractivă la Keops. Delegaţia maghiară din care mai fac parte profesoarele Katalin Szalai, Andrea Farkas şi Reka Horvath a oferit mici cadouri din partea comunităţii maghiare edililor petroşeneni. La rândul lor, acestea au primit din partea administraţiei municipale materiale promoţionale despre zona Văii Jiului şi judeţului Hunedoara, pliante şi materiale de promovare a muncipiului Petroşani şi zonei Parâng. Elevii au primit la rândul lor câte o cutie de ciocolată, iar prima lecţie despre Petroşani le-a fost oferită de consilierul Eduard Wersanski care le-a prezentat principalele obiective edilitare şi turistice care se regăsesc în panorama aflată în sala de şedinţe a Primăriei şi Consiliului Local Petroşani.                              A.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: