Plan de Management al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului şi Festivalul Dinozaurilor

         Festivalul Dinozaurilor   Devenit deja un reper pe harta turistică a judeţului Hunedoara, Geoparcul din Ţara Haţegului va beneficia, în viitor şi de un plan de management, care cuprinde principalele obiective de dezvoltare a acestuia. Acest plan a fost prezentat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Consultativ al Geoparcului Dinozaurilor din Ţara Haţegului.

La această dezbatere au participat reprezentanţi ai Univesităţii Bucureşti, ai Consiliului Judeţean şi ai unităţilor administrativ teritoriale, instituţii publice, etc. Prezent la această întâlnire, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian David a subliniat importanţa realizării acestui plan de management, care va fi supus spre avizare Agenţiei de Protecţia Mediului Hunedoara.   

„Primarii au ridicat problema suprapunerii de arii protejate pe teritoriul anumitor comune şi nu există nici posibilitatea, până în prezent de a găsi modaliatatea acordării unor despăgubiri. S-a luat decizia convocării unei alte întâlniri de lucru cu specialiţi din cadrul APM Hunedoara şi cu reprezentanţii administraţiilor publice judeţene şi locale, la finalul căruia să se finalizeze zonarea internă a Geoparcului şi procedurile de aplicare a legii privind ariile protejate şi cele legate de reţeaua Natura 2000”, a ţinut să declare Marin Butar, preşedinte al Consiliului Consultativ al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului.

Consiliul Consultativ al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului s-a constituit în grup de lucru, fără personalitate juridică şi s-a înfiinţat pe lângă Administraţia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului (GDTH) la propunerea acesteia şi cu aprobarea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile – Direcţia Protecţia Naturii, Biodiversitate, Biosecuritate. Consiliul Consultativ este alcătuit din reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai unor instituţii, organizaţii economice, organizaţii neguvernamentale, implicate şi interesate în aplicarea măsurilor de protecţie şi în conservarea şi dezvoltarea durabilă a zonei. Este format din 26 de membri, propuşi de persoane juridice, reprezentând instituţii, asociaţii şi organizaţii menţionate în Ordinul nr. 970/20.08.2008 al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile. Şi dacă tot vorbim despre vestigii le de milioane de ani care se regăsesc în Ţara Hategului, în perioada 24-25 iulie va avea loc FESTIVALUL DINOZAURILOR, în mai multe locaţii. Astfel, doritorii şi iubitorii de teatru pot participa în data de 24 iulie la Căminul Cultural din Sântămărie Orlea la seara de teatru susţinută de „Anonimii Comedianţi”. Cetatea Mălăieşti va găzdui în data de 25 iulie, începând cu orele 19.30 concertul de muzică folk, susţinut de prietenii: Dana Florian, Nicu Zotta, Felicia Popescu, Dan Manciulea şi lupeneanul Florin Camen. Pentru copii vor fi organizate ateliere de creaţie în localităţile Haţeg şi Sîmpetru, iar în data de 26 iulie începând cu orele 17.00, Căminul Cultural din Sîmpetru va găzdui un spectacol de muzică populară. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: