“Mineriţa” de la maraton

Georgeta Manolcahe        Georgeta Manolache are 46 de ani şi este legitimată la clubul San Montan Petroşani de un an de zile. Cu toate că nu a făcut sport la profesionişti, iar de-a lungul timpului a practicat tenisul de masă, Georgeta a reuşit să impresioneze într-un mod plăcut prin clasările excelente la concursuri de maraton şi ultra maraton.

De meserie lăcătuş la mina Lupeni, Georgeta Manolache uimeşte prin dăruire şi pasiune. A reuşit într-un timp foarte scurt rezultate excelente la concursurile de alergare începând cu 10 km până la 105 km.

„Am mers la un program de zumba şi colega mea Daniela Hăineală mi-a propus să particip la un concurs de maraton. Aveam probleme cu spatele şi am refuzat crezând că nu pot face faţă alergărilor montane. A insistat, s-a ţinut de capul meu şi aşa m-am prezentat la primul meu concurs, la Vulcan, la o cursă de 12 km. Şi de atunci mi-a intrat în sânge acest fenomen, încântată fiind că am trecut linia de finiş”, povesteşte Georgeta. Într-un an de activitate, sportiva din Lupeni a reuşit să adune şase locuri I, patru locuri II şi cinci locuri III. „Aceste rezultate m-au încurajat şi mai mult să continui şi să îmi dea încredere în ceea ce fac”, povesteşte sportiva, mamă a trei copii.

Din schimbul trei direct la alergat

Cu toate că poate părea uşor ceea ce face sportiva din Vale, ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. De multe ori se prezintă la concursurile cu miză din schimbul trei de la muncă de la mina Lupeni. „Este foarte greu să mergi după o noapte de muncă la o zi de alergat. Au fost momente în care m-am simţit rău, dar m-am adaptat şi vreau să spun că în ciuda problemelor avute nu am abandonat nicio cursă. Mi-a intrat în sânge alergatul şi fac multe sacrificii pentru asta. Transportul, înscrierea, echipamentul şi alimentaţia adecvată le suport eu sprijinită şi de club, de Sindicatul de la Mina Lupeni şi de omul de afaceri Emil Părău. La nevoie mă ajută şi copiii mei pe care i-am crescut singură şi sunt mândră de susţinerea lor. M-aş bucura să urmeze şi ei pasiunea mea”, povesteşte Georgeta Manolache.

Locul trei la ultra maraton

Cel mai dificil concurs la care sportiva din Vale a luat parte a fost cel de ultra maraton „Bucegi 7.500”. Acolo Georgeta a făcut echipă cu un coleg de echipă şi s-a situat pe un onorant loc trei. „A fost cea mai dificilă cursă la care am participat şi pe care am reuşit să o termin pe podium. M-am accidentat de două ori. La borna de 10 kilometri si după cea de 20 kilometri mi-am sucit glezna, dar am continuat aşa. Am strâns din dinţi şi în momentul în care mi s-a umflat şi genunchiul stâng de la efort. Întotdeauna am avut o mare ambiţie chiar dacă mi s-a propus să abandonez. Am spus că merg până pot şi pe alocuri am mărit şi ritmul de alergare”.

Cu toate că este pasionată de sport, Georgeta Manolache este dedicată şi meseriei sale de la Mina Lupeni unde lucrează de 28 de ani. „Colegii mei mineri mă încurajează şi mă susţin în ceea ce fac şi spre să fie alături de mine şi la concursurile care vor urma. De altfel cu ei mă întâlnesc des la concursuri de tenis de masă, unde reuşesc să fiu în primii trei”, mai spus sportiva de la San Montan.

Bronz în doi

O echipă de la San Montan Petroşani, preşedinte Erika Santa, a participat după cum spuneam la ultra maratonul BUCEGI 7.500 pe distanţa de 90 de kilometri, dar conform spuselor sportivilor traseul a fost de 106 kilometri. Georgeta Manolache a făcut pereche cu Tekar Tănase, iar cei doi s-au situat pe locul trei, după o cursă cu multe peripeţii şi foarte multe abandonuri. Sportivii din Vale au terminat cursa cu timpul de 27 de ore şi 14 minute, reuşind locul trei la OPEN. A fost un maraton râvnit de mulţi, dar terminat de puţini.

„Ţin să-i felicit toţi participanţii chiar şi pe cei din alte oraşe care au participat la o cursă dificilă, dar frumoasă”, a declarat Erika Santa, preşedintele clubului petroşenean.                                                                                                                                                   Loredana JUGLEA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: