Siguranţa în trafic – o preocupare permanentă a edililor din Valea Jiului

drum petro 1       Aşa cum arată statisticile, viteza excesivă este una dintre cauzele producerii de accidente pe drumurile patriei, indiferent că acestea se află în interiorul sau în afara localităţilor. Cum luarea măsurilor pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în interiorul municipiilor cade în sarcina administraţiei locale, edilii cu simţ de răspundere acţionează hotărât pentru ca aceste drumuri să devină mai sigure pentru toţi participanţii la trafic, indiferent de statutul social al acestora, camionagii, posesori de jipane, căruţaşi, biciclişti sau pietoni. Chiar dacă scopul este acelaşi, metodele de implementare depind de imaginaţia, determinarea şi, poate, interesele fiecărui primar. Iată spre exemplu, edilii a două municipii din Valea Jiului cu abordări total diferite privitor la acest subiect.

Primarul Ridzi de la Petroşani a reparat toate străzile, acestea fiind „ca-n palmă”, dar a montat nişte cocoaşe de cămilă care obligă şoferii să oprească pentru a nu risca niscai cucuie de la contactul cu pavi-lionul când suspensiile maşinii iau contact cu aceste obstacole. Acest lucru este valabil şi pentru maşinile salvării sau pompierilor care dacă nu opresc la trecerea peste aceste cocoaşe riscă să-şi piardă targa cu pacienţi sau furtunele şi să le găsească pe calea ferată.

gropi ile1În schimb, la Vulcan, edilul Gheorghe Ile a găsit o soluţie pe cât de ingenioasă, pe atât de ieftină. Spre exemplu, în cazul drumului spre mina Vulcan a lăsat gropile să se dezvolte armonios de-a lungul şi de-a latul drumului, în special pentru ca care cei care se grăbesc dimineaţa la schimbul I să nu poată băga prea mare viteză şi să facă şi gimnastica de înviorare, răsucind de volan şi sărind de pe scaun în ritmul dictat de hurducăturile maşinii. Mai ales în lunile de iarnă, când pe la cinci dimineaţa iluminatul public din municipiul Vulcan sucombă subit, probabil din cauza frigului. Ciudat este că lămpile iluminatului public care deservesc domeniul familiei Ile de la porcărie nu sucombă niciodată, acestea fiind, probabil, sfinţite anul trecut, odată cu tronsonul de drum către pasul Vulcan. În afara scopului lor de a fluidiza şi a îmbunătăţi siguranţa circulaţiei, cele două metode aplicate de edilii din Valea Jiului mai au ceva în comun. Sunt un bun prilej pentru şoferi de a le transmite urările lor edilului petroşenean pentru ideea tâmpită de a pune cocoaşe pe drum dar, şi din partea acelora care îşi rup zilnic maşinile pe drumul spre mina Vulcan şi au desigur remarci de făcut la adresa edilului vulcănean Gheorghe Ile, care în loc să repare drumurile, bagă bani în spectacole răsuflate, cu play-back şi solişti de mâna a doua. Dar, cum afirmă unii, cu parandărăt pentru organizatori. Desigur, nişte răuvoitori, la fel ca toţi cei care nu-i ridică lui Ile osanale. Aceasta este varianta benefică pentru toată lumea, mai puţin pentru cei care apelează la maşinile salvării sau pompierilor care riscă să nu mai ajungă la locul solicitării. Aşa cum s-a întâmplat zilele trecute cu un cetăţean de pe Valea Arsului care a fost transportat până la salvare pe o targă improvizată dintr-o scară. Dar, pentru vulcăneni, toate sunt bune şi frumoase atâta vreme cât primăria organizează spectacole de ziua Nedeii Vulcănene şi revelioane cu pensionarii, iar circulaţia spre ferma familiei Ile de la porcărie se poate desfăşura în condiţii optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: