Apometre inteligente pentru Valea Jiului

avram apaserv  Circa 1.000 de contoare cu telecitire sunt deja montate la consumatorii din Valea Jiului. Prin montarea contoarelor inteligente, posibilitatea furtului de apă se reduce simţitor. Este vorba despre eliminarea furtului de apă prin montarea de magneţi sau prin întoarcerea apometrului, metode folosite în general la consumuri mici. Pentru eliminarea tuturor posibilităţilor de furt, specialiştii Apa Serv mai au de lucru. În primul rând, depistarea celor care folosesc metoda by-pass şi a tuturor consumatorilor care nu au contract de furnizare cu Apa Serv.

Noul sistem are posibilitatea citirii apometrelor aflate pe o rază de aproximativ 500 de metri şi, pe lângă consumul de apă acesta semnalează orice anomalie, cum ar fi, montarea de magneţi sau întoarcerea apometrului.

De ce unii să plătească şi alţii, nu?

În preambulul demonstraţiei făcute de reprezentanţii Apa Serv, directorul Costel Avram a făcut unele precizări cu privire la modul de funcţionare şi avantajele folosirii acestui sistem: „Deja putem vedea exact cu ce au influenţat investiţiile făcute de Apa Serv în Valea Jiului. Primele efecte pozitive încep să apară. După cum ştiţi, pe lângă introducerea canalizării şi extinderea reţelelor de apă, s-au montat şi apometre noi. Montarea în Valea Jiului a 1.000 de apometre noi a adus şi beneficii pentru societatea noastră. Practic, acum putem spune că apometrele sunt performante şi softul pe care a fost montat tot sistemul acesta de citire şi control arată că lucrurile încep să meargă spre bine. Dacă pe strada Maleia, unde ne aflăm acum, vrem să citim toate apometrele, eu zic că în două-trei ore putem să le citim pe toate, fără să mai intrăm în gospodării. Trebuie să se ştie că noi nu ne mai jucăm, cei care vor fi prinşi vor fi trimişi în judecată şi, totodată, le va fi sistată apa. De ce unii să plătească şi alţii nu, sau de ce unii să se creadă mai deştepţi decât ceilalţi, furând apă, sperând că fraieresc pe toată lumea?! Toată lumea trebuie să plătească până la urmă şi acest serviciu şi aşa se va întâmpla cu siguranţă. Ceea ce merită subliniat este faptul că aceste contoare sunt foarte performante. De aceea dorim ca să achiziţionăm cât mai multe, să le instalăm, astfel încât să nu mai avem probleme că nu suntem lăsaţi să intrăm în curţile oamenilor”.

Redacţia Valea Jiului – solidară cu cei de la ApaServ

În lupta împotriva hoţilor de apă, Costel Avram, directorul general Apa Serv, trebuie să aibă în fiecare cetăţean de bună-credinţă un sprijin. Pe principiul „de ce eu să plătesc şi alţii, nu” am face o sesizare asupra unei societăţi comerciale care aparţine unui potentat vulcănean, care între 2009 -2014 a furat apă şi nu a plătit nici un leu, iar de la jumătatea lui 2014, în urma unei sesizări făcute tot de publicaţia Valea Jiului, plăteşte 6 metri cubi de apă pe lună. Asta, în situaţia în care potentatul locuieşte la ranch, alături de 67 de caprine, şi câteva bovine iar aspersoarele funcţionează din plin.          Ferma, situată pe drumul spre Pasul Vulcan poate fi identificată uşor chiar şi pe timp de noapte, aceasta fiind luminată „a giorno” de lămpile montate pe stâlpii de iluminat public din zonă. Poate n-ar strica să fie montat un apometru inteligent pentru a contracara ingeniozitatea unora cu „cojones” de a nu plăti, în vreme ce amărâţilor care nu au cu ce plăti, li se taie apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: