Acord de participaţiune cu Asociaţia PRO STRAJA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     În cadrul şedinţei de consiliu local din această lună, consilierii lupeneni au aprobat încheierea unui contract de participaţiune între municipiul Lupeni şi Asociaţia PRO STRAJA. Acest acord a fost necesar deoarece este nevoie de asigurarea funcţionării domeniului schiabil din staţiunea Straja. Una dintre probelemele deosebite este asigurarea funcţionabilităţii şi mentenanţei reţelei electrice de 20kV, care asigură în prezent alimentarea cu energie electrică a staţiunii, ce cuprinde spaţiile de cazare, dar şi instalaţiile care funcţionează pe perioada iernii: telegondolă, telescaun, teleschiuri, instalaţii de producere a zăpezii, etc.

Trebuie precizat faptul că, administraţia publică locală lupeneană nu dispune în prezent de un electrician autorizat pentru tensiune medie. Cum Asociaţia PRO STRAJA asigură funcţionalitatea vechii reţele electrice de alimentare a staţiunii, aceast acord încheiat între părţi este binevenit. În alegerea Asociaţiei PRO STRAJA Lupeni ca partener într-un astfel de contract s-a avut în vedere interesul comun în asigurarea bunei funcţionalităţi a reţelei, asociaţia fiind formată din investitorii privaţi ai staţiunii, întreţinerea într-un mod corespunzător a vechii reţele de alimentare, care este funcţională şi în prezent, asociaţia deţine personal calificat care poate deservi cu succes reţeaua electrică, Asociaţia PRO STRAJA deţine avizul ANRE ca distribuitor de energie electrică.

            „Am considerat că este oportun să încheiem acest contract pentru că, astfel, vom asigura funcţionalitatea şi întreţinerea corespunzătoare a întregii reţele, fără a fi necesare resurse financiare suplimentare de la bugetul local. Reţeaua electrică este proprietatea municipiului Lupeni, fiind inclusă în domeniul privat şi este compusă din punctul de conexiune, şapte posturi de transformare şi cablurile aferente, asigurându-se conexiunea între staţia de 110kV de la Lupeni Sud cu staţiunea, inclusiv pentru punctul de acţionare al telescaunului din vârful Straja Mare”, a ţinut să precizeze în cadrul şedinţei, viceprimarul Cornel Lungan.

Pentru bunul mers al contractului, s-a stabilit şi o comisie din cadrul Consiliului local, care să urmărească modul în care acesta este dus la îndeplinire. Din aceasta fac parte: Cornel Lungan – preşedinte, Mesaroş Iacob – membru, Gheorghiţă Manolache – membru, Tănase Perţa – membru, Ilie Romoşan – membru.

Acest contract de participaţiune întră în vigoare de la 1.07.2015 şi este încheiat pe o perioadă de trei ani, iar acesta încetează doar în cazul în care intervine lichidarea unuia dintre asociaţi, prin faliment, divizare, dizolvare, etc. (E.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: