Veşti bune pentru pensionari

Cristian Resmerita foto_mirr  Deputaţii din Comisia pentru muncă şi protecţie socială au adoptat un proiect de lege care prevede recunoaşterea grupei I de muncă pentru toate persoanele care au cel puţin doi ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfaşurată în condiţii speciale. Proiectul urmează să fie dezbătut şi supus la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 26 mai, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea articolelor 55 şi 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice astfel încât de reducerea vârstei standard de pensionare să beneficieze şi persoanele care au desfăşurat activităţi în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani.

Concret, propunerea legislativă modifică art. 55 şi art. 158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul recunoaşterii grupei I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă, aşa cum prevede legislaţia actuală.

Totodată, se prevede şi faptul că la stabilirea stagiului de cotizare realizat în condiţii deosebite să se ia în considerare şi perioadele se vechime în muncă mai mici de 2 ani realizate în grupa I şi II de muncă până la data de 1 aprilie 2011.

Deputatul, Cristian Resmeriţă a susţinut această decizie a comisiei şi încearcă să obţină drepturile cuvenite pentru oamenii din Vale.

În urma acestei modificări legislative, la nivelul judeţului Hunedoara se vor recalcula   aproximativ 5000 de pensii, dintre care 3504 doar în Valea Jiului.

„Mă bucur că şi prin intermediul meu, cei 4000 de pensionari din Valea Jiului vor câştiga un leu în plus la pensie, fiind încă o dovadă că Guvernul încearcă să aducă reparaţii morale şi  financiare oamenilor”, a declarat deputatul Cristian Resmeriţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: