Eficacele Jujan este în grafic cu programul de închidere a tuturor minelor

   jujan nica domocos      Nu a curs multă apă pe Jiu de când eficacele Constantin Jujan a fost numit director general al CEH că deja se face simţită direcţia în care acesta îndreaptă mineritul din Valea Jiului. În limbajul domnului Jujan această direcţie poartă numele de „încetarea activităţii” iar pentru muritorul de rând, faliment.

Numirea lui Jujan a fost o surpriză pentru cunoscători, acesta îndeplinind funcţia de director general în perioada de tristă amintire a guvernării PDL, funcţie în care nu s-a remarcat prin rezultate spectaculoase, acea perioadă fiind începutul declinului pentru mineritul Văii Jiului.  Tot cunoscătorii ştiu că eficacele Jujan făcea la sfârşitul anului 2010 un anunţ de licitaţie pentru „Planul de încetare a activităţii” care viza toate minele din componenţa CNH. Era în perioada când guvernul Boc sista acordarea subvenţiilor pentru minerit deşi Uniunea Europeană permitea acest lucru. Ce au făcut băsiştii cu banii care trebuiau să susţină mineritul se vede în fiecare seară la jurnalele de ştiri ale tuturor televiziunilor. Bani pentru campania lui Băsescu, terenuri, vile, maşini, poşete de 100.000 de euro şi conturi grase în bănci.

În vremea asta, ministrul Videanu venea pe la Petroşani, se poza cu Jujan, promitea investiţii de nouăzeci de milioane de euro în minele din Valea Jiului şi se căra pe Coasta de Azur să josce table cu cuscrul lui Băsescu.

Cel mai îngrijorător este faptul că evoluţia producţiei de cărbune a scăzut dramatic după numirea lui Jujan, din ultimele informaţii, cam cu 1.000 de tone pe zi. Acest declin de producţie s-a accentuat după schimbarea directorilor de la sucursalele miniere puşi politic de PSD cu alţii, specialişti dintre prietenii, rudele, finii sau afinii lui Jujan sau foşti colegi de partid, cadre de nădejde ale PDL.

Pe surse ne-au parvenit informaţii (încă nedocumentate) conform cărora scăderea producţiei de cărbune din Valea Jiului se face în contrapartidă cu cărbune din import, adus cu trenul direct din portul Constanţa la Termocentrala Mintia şi plătit cash. Şi aceasta, în vreme ce minerilor de la viabile şi neviabile nu li se acceptă să lucreze sâmbete plătie, iar Societatea de Închidere, la fel ca toate firmele furnizoare de echipamente şi materiale pentru Divizia Minieră a CEH sunt băgate în faliment.

Prin acest import de cărbune, girat de Jujan şi Bebe Nica, se asigură locurile de muncă şi funcţionarea Termocentralei Mintia iar Valea Jiului este băgată în faliment. În vremea asta, Bebe Nica mimează grija pentru minele din Valea Jiului şi locurile de muncă ale ortacilor organizând simpozioane şi întâlniri unde dă ca proasta din gură pentru a distrage atenţia de la proporţiile dezastrului şi iminentul faliment. Nu numai al mineritului ci al întregii Văi a Jiului. (A.V.)

2 comments

  1. mihai spune:

    Domnilor PSD…isti,nici cu voi nu mie rusine,ati avut o gramada de timp si nu sau vazut rezultatele pozitive nici cu voii…minele sunt o vaca de muls,oare cat va mai rabda pamantul,politicieni de rahat ce sunteti…

  2. Dimitris spune:

    Partial aveti dreptate, dar, „uitati” sa spuneti ca s-au inchis unitati miniere si inainte de regimul basist, de exemplu, in epoca „luminoasa” a lui I.Iliescu si A.Nastase, astfel ca in 2004 s-au inchis E.M.Barbateni si Preparatia Lupeni.
    O doza mai mare de obiectivitate nu v-ar strica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: