Ambasadorul Chinei, în vizită în judeţul Hunedoara

vizita ambasador china  O delegatie condusă de Excelenţa Sa, domnul Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, a efectuat joi, 23 aprilie 2015, o vizită în judeţul Hunedoara. Pe agenda vizitei a fost prevăzută şi o întâlnire cu autorităţile de la nivelul judeţului Hunedoara.

Întâlnirea a avut loc la Consiliul Judeţean Hunedoara unde Excelenţa Sa domnul Xu Feihong a discutat cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Hunedoara şi cu cei ai Consiliului Judeţean Hunedoara. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte legate de posibilitatea de a dezvolta proiecte de colaborare economice, culturale şi artistice în perioada următoare.

Oaspetele chinez a apreciat că, din punct de vedere economic, judeţul Hunedoara are un potenţial foarte mare, ceea ce poate consitui o premisă a unor posibile parteneriate viitoare.          Autorităţile judeţene – prefectul Sorin Adrian Vasilescu şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor – au apreciat vizita delegaţiei chineze în judeţul nostru şi au adresat invitaţii partenerilor de a investi în judeţul Hunedoara, unde autorităţile, judeţene şi locale, sunt gata să identifice soluţiile legale pentru ca proiectele investiţionale să se pună în practică rapid şi corect.

Un domeniu important şi în care se poate investi este agricultura, cu preponderenţă industria zootehnică. Având în vedere specificul ocupaţional din mediul rural, care este reprezentat de creşterea animalelor, realizarea unui sistem de colectare şi prelucrare a laptelui ar putea fi o mână de ajutor întinsă atât colectivităţilor locale, dar şi unui agent economic care ar avea acces la o materie primă ieftină şi de calitate.

Un alt palier este reprezentat de producerea energiei electrice, unde pe baza unor     parteneriate public-privat, se poate dezvolta o colaborare reciproc avantajoasă, dacă vor exista agenţi economici care ar dori să se implice în această activitate.

S-a subliniat faptul că Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Hunedoara vor susţine eventualele demersuri pentru ca o astfel de colaborare să devină realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: