Modernizarea sistemului educațional prin investiţiile făcute în instituțiile de învățământ din municipiul Lupeni, reprezintă unul dintre obiectivele principale pentru primarul Lucian Resmeriță. Întrucât proiectele pe care dorește să le implementeze pentru dezvoltarea și modernizarea localității sunt numeroase și necesită investiții majore, edilul și-a propus să atragă cât mai multe resurse financiare din fondurile europene.
Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Lupeni au semnat recent, contractul de finanțare pentru proiectul de eficientizare energetică a Grădiniței „Lumea Copiilor”, o investiție în valoare totală de 8,35 milioane lei.
Clădirea unității de învățământ preșcolar de pe strada Aleea Narciselor nr. 11 va fi reabilitată termic, astfel încât, în urma lucrărilor realizate, să fie redus consumul de energie primară cu 60% și să se înregistreze o scădere a emisiilor de dioxid de carbon de cel puțin 80%.
În plus, vor fi asigurate condiții de educație moderne pentru micuții care frecventează grădinița.
Investiția de la Lupeni beneficiază de o finanțare nerambursabilă de aproape 4,60 milioane lei. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni.
Proiectul va fi implementat prin Programul Regional Vest 2021-2027, componenta dedicată eficientizării energetice a clădirilor publice, apelul destinat microregiunii ITI Valea Jiului.
”Viitorul comunităţii noastre depinde de modul în care vrem şi ştim să ne ocupăm, permanent, de copii, de educaţia acestora, începând de la grădiniță, școală și până la liceu. Iar noi, administraţia locală, încurajăm tocmai acest tip de atitudine, cu convingerea că, nimic nu e prea scump şi totul e necesar, atunci când este vorba despre copiii din municipiul Lupeni”, a spus primarul Lucian Resmeriţă.
Prin finanțare din fonduri PNRR, cu sprijinul primarului Lucian Resmeriță și a echipei de proiecte din Primăria Municipiului Lupeni, Grădinița „Lumea Copiilor” a fost dotată cu echipamente digitale de ultimă generație, menite să îmbunătățească experiența de învățare a celor mici. Începând de acum, copiii și educatoarele au la dispoziție: ecran interactiv pentru activități educaționale captivante; camere de videoconferință pentru comunicare și colaborare modernă; șaptop-uri performante pentru cadrele didactice; sistem audio de calitate pentru activități și prezentări; multifuncționale și scanere mobile pentru documente; sisteme All-In-One și calculatoare pentru înființarea primului Laborator de informatică într-o grădiniță din oraș și nu numai!
”Această dotare modernă reprezintă un pas important în educația timpurie digitală, oferindu-le copiilor acces la tehnologie într-un mediu educativ sigur și interactiv. Mulțumim tuturor celor implicați și părinților pentru susținere!” au transmis reprezentanții grădiniței.
Elena Dragomir