Poliţiştii din Valea Jiului printre premiaţi, de ziua lor

politie 1  Ca în fiecare an, poliţiştii hunedoreni îşi serbează ziua într-un cadru festiv alături de notabilităţile judeţului. La eveniment au participat prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, preşedintele interimar al CJ, Dorin Gligor, consilieri judeţeni, directori de instituţii şi alţi invitaţi. S-a făcut şi o retrospectivă a activităţilor desfăşurate în anul trecut, IPJ Hunedoara situându-se la nivelul inspectoratelor din ţară, pe un loc fruntaş, pentru profesionalismul de care au dat dovadă cei care veghează la păstrarea ordinii publice, siguranţei şi integrităţii cetăţenilor, a bunurilor acestora, etc. Au fost avansaţi mai apoi, în gradul următor 153 de agenţi şi ofiţeri de poliţie. Cu toţii am aşteptat momentul decernării şi premierii celor mai buni, din judeţ. După criterii bine stabilite, pe criterii de: etică, operativitate şi profesionalism au fost desemnaţi câştigătorii:

–          cea mai bună secţie de Poliţie Rurală – secţia din localitatea Râul de Mori;

–          cel mai bun colectiv de poliţişti – Biroul de Investigare a Infracţiunilor Economice din municipiul Petroşani;

–          cea mai bună Poliţie Orăşenească – cea din oraşul Petrila;

–          cea mai bună Poliţie Municipală – cea din municipiul Deva;

–          poliţistul anului – comisarul de poliţie Daniel Enea din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Hunedoara.

„Este un moment emoţionant pentru noi toţi şi suntem mândri că suntem poliţişti. Avem condiţii optime şi putem obţine cele mai bune performanţe. Spărăm că tot ceea ce s-a întâmplat să fi fost pe placul tuturor participanţilor şi a invitaţilor”, le-a spus celor prezenţi inspectorul şef, Liviu Gabriel Dumitru.

Acesta le-a înmânat altor doi poliţişti hunedoreni medaliile acordate de preşedintele ţării: Avram Drăgan şi Petru Codoban.

„Nimic din ceea ce se întâmplă pozitiv în societate, în mediul social, al reaţiilor dintre oameni, în mediul economic şi mai ales în domeniul securităţii naţionale nu se poate realiza fără o Poliţie profesionistă şi puternică. Profesia de polişist nu este una uşoară, are multe privaţiuni şi multe riscuri. Nu este pentru oricine, trebuie născut pentru aceasta. Trebuie să ai un respect puternic faţă de lege, un simţ devotat al dreptăţii, devotament faţă de tară şi de români. Vă mulţumesc, vă felicit şi să vă urez, La mulţi ani!”, a ţinut să transmită în mesajul său, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul MAI, Gabriel Oprea. Ziua aniversară a Poliţiei Române a fost întregită de exerciţii demonstrative de dresaj canin, de poliţiştii din cadrul serviciului pentru acţiuni speciale, cetăţenii familiarizându-se cu maşinile pe care aceştia le folosesc în diferite acţiuni. Comisarul şef, Ovidiu Zaharie, comandantul Poliţiei Petrila, a adus la Deva şi câteva maşini retro, de colecţie cu care acesta se mândreşte şi, în finalul manifestărilor, doritorii au putut face fotografii cu sărbătoriţii zilei.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: