Salbă de medalii pentru INSEMEX la IAȘI

          În perioada 6-8 iunie 2024 s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Europene de Creativitate și Inovație „EuroInvent” 2024, sub Patronajul Ministerului Cercetării, Inovării, Dezvoltării și Digitalizării.

Evenimentul a fost organizat de TUIASI în colaborare cu Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv Universiti Malaysia Perlis, Czestochowa University of Technology Poland.

Ediția a XVI-a EuroInvent a însumat un număr de peste 650 de invenții și proiecte din peste 30 de țări. În același timp au avut loc prezentările ICIR Euroinvent – INTERNATIONAL CONFERENCE ON INNOVATIVE RESEARCH, conferință la care au fost înregistrate peste 80 de lucrări în domeniul științei și ingineriei materialelor.

Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani a participat la acest eveniment cu o serie de invenții în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu un număr de două  medalii de aur, două  medalii de argint, o medalie de bronz, precum si un premiu special pentru prezentarea invențiilor.

EUROINVENT este singura manifestare de profil din România organizată sub egida IFIA (Federația Mondială a Inventatorilor, la fel ca și Salonul de la Geneva), respectiv WIIPA.

Ella Schreiber

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: