România trimite în P.E. cei mai buni reprezentanți

    România a votat duminică în cadrul alegerilor europarlamentare din 2024,  iar prezenta la vot a fost peste cea de la europarlamentarele din 2019.

Numărul hunedorenilor care au și-au exprimat opțiunea de vot pentru alegerile europarlamentare este mai mare decât cel de la alegerile locale.

364.869 de persoane au fost înscrise pe listele electorale permanente. Dintre acestea, și-au exprimat dreptul de vot un număr de 170.893 persoane. Pe listele suplimentare au votat 8048 de persoane, iar urna mobilă a fost solicitată de 3293 de persoane.

Țara noastră va trimite în Legislativul European, după alegerile de duminică, 33 de reprezentanți.

În urma acestor rezultate, PSD-PNL va trimite in Parlamentul European 22 de persoane, AUR – 5, Alianța Dreapta Unită – 4, UDMR – 2.

”Dragi români din țară și din diaspora, vă mulțumesc pentru votul de încredere pe care l-ați acordat Alianței , pe lista căreia mă aflu.  Știu că încrederea pe care mi-ați acordat-o,  a făcut să atingem scorul de peste 53%. Voi lupta așa cum am făcut-o și până acum, pentru a vă reprezenta cu demnitate, curaj și onoare!   Așa să ne ajute Dumnezeu!”  a transmis europarlamentarul Maria Grapini.

Angella Dumitrașcu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: