Camera Deputaţilor pentru Complexul Energetic Hunedoara

           Cristian Resmerita foto_mirr Miercuri, 25 februarie, în plenul Camerei Deputaţilor a fost votat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 67/2014, privind reglementarea unor măsuri financiar – fiscale pentru Complexul Energetic Hunedoara. Acesta are în prezent, conform infomaţiilor primite, un număr de 6619 salariaţi din care 1740 salariaţi la divizia energetică şi 4270 salariaţi la divizia minieră.     

       guvern ceh     „Mă bucur că se acordă din nou o şansă Văii Jiului. Mineritul trebuie să continue în zona noastră, pentru că, pe lângă minerit şi producerea de energie pentru sistemul naţional, aici se dezvoltă şi alte activităţi conexe. Vreau să vă spun că în primii doi ani de mandat ca parlamentar, angajaţii CEH şi-au primit întotdeauna salariile la timp şi în întregime. Am luptat pentru eficentizarea muncii prin investiţiile care s-au făcut şi totodată nu trebuie să uităm cele 300 de angajări ce s-au făcut în ultima perioadă. Iniţiativa legislativă aprobată de colegii mei de partid din guvern şi de premierul Victor Ponta reprezintă certitudinea angajamentului pe care l-am luat în faţa alegătorilor, de a promova cu succes principiile care stau la baza PSD. Toate acestea s-au făcut în beneficiul cetăţenilor din Valea Jiului şi nu numai, având în vedere că mai sunt şi energeticienii de la Mintia şi familiile acestora”, a ţinut să declare deputatul Cristian Resmeriţă.

La rândul său, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor a spus că: „Această iniţiativă legislativă este argumentul cel mai clar în sprijinul faptului că, aşa cum rezultă şi din strategia naţională de dezvoltare pe termen mediu şi lung a României, sectorul industriei miniere reprezintă un segment deosebit de important, menit să susţină activ dezvoltarea   economică a ţării prin furnizarea unei game variate de produse minerale, utilizate ca atare sau ca materii prime. Proiectul acesta de lege vine în sprijinul păstrării locurilor de muncă din zonă, şi pot să vă spun că rezerva de cărbune de aici poate asigura energie pentru mult timp de acum încolo”. (E.D.)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: